Acasă Reţete Reţete de bază Dulceata de capsuni (si alte fructe) cu agar-agar
Dulceata de capsuni (si alte fructe) cu agar-agar Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Imi place ca dulceata sa nu fie foarte scazuta si ingrozitor dealt

dulce, in plus - nu sunt adepta fierberii excesive a fructelor.

Reteta aceasta este cu agar-gar, o gelatina vegetala, extrasa

din alge. A fost pentru prima data cand am folosit-o la

dulceata si mi-a placut rezultatul.

Atentie - folosit in doze mari are efecte laxative. Daca va supara efectul, puteti face dulceata simplu, aveti reteta de dulceata simpla aici.

Agar-agarul este bogat in fier si calciu, ajuta la scaderea colesterolului si curata colonul de reziduri vechi depuse. Este foarte bun pentru constipatie si este indispensabil pentru sanatate si frumusete.

Eu am folosit pliculete de cate 2 grame, un pliculet

este suficient pentru ingrosarea a 350-400 ml sirop,

am cumparat de aicio punga cu 6 pliculete agar-agar,

marca Primeal. Excelent produs!

Ingrediente pentru 4 borcanase de 400 ml:

2 kg capsuni mai micute, pentru a nu fi taiate (eu le-am pus intregi)

600 g fructoza

2 pliculete agar-agar

zeama de la o lamaie

Curatati capsunile, le puneti intr-un vas si le amestecati cu zeama de la o lamaie.

Apoi puneti fructoza si lasati-le la frigider pentru 24 ore, amestecand din cand in cand, cu atentie sa nu zdrobiti fructele.

Dupa ce au trecut cele 24 ore (puteti sa le lasati si mai mult), strecurati siropul si il completati cu apa plata pana la 800 ml lichid.

Puneti siropul la fiert, il lasati sa fiarba cu clocote mici 10 minute, apoi adaugati capsunile si le mai lasati 20 minute. Eu am amestecat,cu mare atentie, usor, din cand in cand, sa fie capsunile bine prinse de sirop.

Cand au trecut cele 20 minute (am spumuit usor pe la final), amestecati cele 2 plicuri de gelatina cu 3-4 linguri apa si le adaugati la dulceata, mai fierbeti 5 minute.

Am mai adunat spuma ramasa, am lasat sa stea vreo 8-10 minute, sa se aseze fructele omogen in sirop, apoi am turnat-o in borcane. Fiecare borcan l-am pus sa stea ,dupa umplere, pe capac, circa 10 minute, pentru a se etansa bine.

Cred ca reteta este ok si pentru alte fructe - cirese, visine.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions