Acasă Reţete Reţete de bază Bagheta frantuzeasca
Bagheta frantuzeasca Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta am preluat-o de pe canalul Jamilei, gasiti aici video, e util alt

sa intrati ca sa vedeti tehnica de modelare.

Nu iese o crusta chiar atat de crocanta ca la bagheta cu faina alba,

insa eu am fost multumita de rezultat.

In plus, se face si foarte simplu.

Am copt-o in forma speciala pentru baghete, apare si in clipul

Jamilei, eu am facut 2 baghete. Daca le doriti mai subtiri, puteti

face 3 baghete din cantitate, asa cum face si Jamila.

Puteti sa le folositi la bruschete, sunt foarte gustoase :) 

Ingrediente:

400 g premix pentru paine "Dr. Man"

425 ml apa calduta

1 plic drojdie uscata de 10 g (am folosit Pakmaya)

1-1,5 lingurita sare

Amestecati premixul cu sarea si cu drojdia, puneti apa calda si bagati paletele spirala (pentru aluat) ale mixerului la framantat. Framanatati bine, pana se desprinde foarte bine aluatul de peretii vasului (eu am framantat 6 minute).

Lasati la dospit 50-60 minute.

Rasturnati pe masa pudrata cu premix, faceti 2 sau 3 bile de aluat (in functie de cate baghete veti coace) si mai lasati-le 5 minute sa se odihneasca.

Luati fiecare bila de aluat, o aplatizati (incercand sa o faceti ceva mai dreptunghiulara), apoi o modelati bagheta ca in video. Eu am bagat putin si sucitorul cand am aplatizat aluatul...

Puneti in tavi baghetele si mai lasati la dospit 20 minute. Dupa primele 10 minute eu le-am crestat, la sfarsitul celor 20 de minute le-am uns cu apa si le-am bagat imediat la copt.

Incingeti cuptorul la 170 grade Celsius, puneti si o tavita mica cu apa (sa faca aburi). La 20 de minute eu am scos tava de apa si am mai lasat circa 10-15 minute (am si redus putin temperatura, pana la 160 grade). Le scoateti cand sunt rumene. 

Pofta buna!

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions