Acasă Reţete Reţete de bază Chifle pufoase pentru hamburgeri

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Chifle pufoase pentru hamburgeri Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Sunt minunat de pufoase. Reteta a fost preluata de catre Dolhaalt

Adela de pe pagina Jamila Cuisine, gasiti video de preparare aici.

Filmuletul va este util ca sa vedeti cum se lucreaza cu aluatul

pentru a va iesi chifle crescute si minunat de pufoase.

Eu m-am inspirat dupa Doamna Dolha, insa va marturisesc cinstit

ca ale sale sunt mai frumoase decat ale mele (a si fost prima mea

incercare, e drept, trebuia sa le las la copt cu 2-3 minute mai putin...),

motiv pentru care foto atasata acestui articol este fotografia trimisa de Dansa.

Ingrediente:

430 g premix pentru paine "Dr. Man" + 20 g pentru modelat ( sa nu iasa foarte vartos alutaul, ca cel de paine)

380 ml apa calduta

10 g drojdie uscata

1 lingura fructoza (puteti pune mai putin daca nu vreti un gust prea dulce)

1 ou

3 linguri ulei

1-1,5 lingurita sare de mare

1 galbenus de ou pentru uns chiflele

susan

Puneti intr-un vas apa calduta, fructoza, drojdia si 3-4 linguri de premix din cantitatea pregatita - le amestecati cu un tel 1 minut si apoi lasati 10-15 minute sa se activeze drojdia (trebuie sa inceapa sa faca spuma la suprafata).

Cand drojdia s-a activat, puneti oul si cele 3 linguri de ulei, bagati paletele spiralate (pentru aluat) ale mixerului in functiune si incepeti sa amestecati, adaugand premixul treptat, cate 1 lingura cu varf. Dupa vreo 3-4 linguri de premix adaugate, puneti si sarea.

Veti incorpora cam 450 g premix.

Rasturnati aluatul pe masa si framantati cam 5 minute incorporand cele 1-2 linguri pastrate in vas. Mie in total mi-au intrat 470 g premix pana aluatul a devenit nelipicios, insa a ramas destul de moale si de elastic.

Puneti aluatul intr-un vas uns cu ulei si lasati la dospit, acoperit cu folie alimentara, timp de o ora.

Dupa o ora rasturnati aluatul pe masa pudrata cu premix, va pudrati mainile din cand in cand cu premix si il aplatizati (sa iasa aerul), apoi in impartiti in 8 bucati si faceti 8 chifle (vedeti filmuletul pentru a vedea cum procedeaza Jamila).

Puneti chiflele in tava pe hartie de copt, le ungeti cu galbenusul diluat cu 1 lingura de apa, le presarati cu susan si le mai lasati 10-15 minute la dospit.

Intre timp incingeti cuptorul la 160-165 grade Celsius, se coc timp de 35-40 minute, pana capata o culoare aurie (nu le lasati sa se arda prea tare, mie la 35 minute au fost cam "rumene" ...). Chiflele sunt mai pufoase daca nu le coaceti prea mult, trebuie scoase cand au o culoare aurie frumoasa.

Le puneti la racit pe un gratar.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions