Acasă Reţete Reţete de bază Foccacia cu masline si ceapa
Foccacia cu masline si ceapa Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Foccacia e ca un fel de pizza fara topping...asa se spune. alt

Mie imi place foarte mult pentru ca se face foarte rapid, nu 

ma mai apuc de dospit atat de mult ca la paine, nu e nevoie

de modelat cine stie ce :)

In plus, puteti sa puneti pe deasupra: masline (cum am facut eu,

ceapa, rozmarin, oregano...cum va este pe plac, ce arome preferati.).

Ingrediente:

300 g premix pentru paine "Dr Man" (sau un amestec cu cel de patiserie)

300 ml apa calduta

1 lingurita de drojdie uscata

1 lingurita de miere sau de fructoza (sau zahar de cocos)

1 lingurita de sare de mare

1 lingura ulei de masline (si inca putin pentru stropit foccacia pe deasupra)

cateva masline feliate, rondele de ceapa, oregano, rozmarin etc (eu am pus masline, ceapa si oregano)

 

Dizolvati drojdia cu putina miere sau fructoza in putina apa calduta, lasati sa se activeze, circa 5 minute.

Amestecati premixul cu sarea.

Faceti o gropita in premix si turnati drojdia, toata apa, uleiul de masline; amestecati sa va iasa un aluat mai moale (nu ferm, ca cel de paine; daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa caldurta...). Mixati cu paletele spirala circa 5 minute, pana se desprinde aluatul de vas.

Lasati la dospit 30 minute.

Rasturnati in tava (eu am pus hartie de copt) si intindeti cu mainile in strat subtire (de circa 1 cm si un pic). Faceti cu degetele adancituri si puneti masline, ceapa etc, presarati cu oregano sau rozmarin. 

Mai lasati sa dospeasca in tava 15-20 minute, stropiti cu putin ulei de masline, apoi dati la cuptorul incins la 200 grade Celsius, circa 16-18 minute (cat doriti de coapta, de aurie).

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions