Acasă Reţete Reţete de bază Chifle

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Chifle Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

La cerere, reteta de chifle :)  

Ingrediente:alt

500 g premix pt paine "slabesti mancand"
400-425 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata Pakmaya (10 g)
1 lingurita fructoza
1 lingura ulei de masline extravirgin
1-1,5 lingurite sare de mare

 


Dizolvati drojdia in 2-3 linguri apa calduta, impreuna cu lingurita de fructoza; lasati 5 minute sa dospeasca.

Puneti premixul intr-un vas, amestecati cu sarea, apoi faceti in mijloc o adancitura in care puneti: drojdia, apa si uleiul de masline; amestecati cu mana pana incorporati premixul, apoi bagati spiralele mixerului (un mixer de minim 250 watti) - circa 10 minute, pana aluatul se desprinde de vas si se deschide la culoare.
Lasati la dospit 1 ora.
Rasturnati apoi pe masa pudrata cu premix, mai framantati 2-3 minute, apoi modelati painici, le puneti in forme sau pe tava (cu hartie de copt) - lasati inca 20 minute la dospit.
Se coc la 160-165 grade Celsius, circa 45-60 minute (depinde de marimea painicilor) - pana capata crusta si coaja aurie, cand loviti cu degetul peste coaja se aude sunand a "gol" (asa incearca mama painea sa vada daca e coapta).

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions