Lipii - reteta Radu Dumitrescu |
Scris de Gabriela Man |
Un fel de lipii arabesti (cred), dar foarte gustoase. Reteta am preluat-o de aici , Radu Dumitrescu le-a postat pe COOKatar alaturi de o reteta de humus. Mie mi-au placut foarte mult! Precizez: am copt jumatate din ele la tigaie neunsa, iar jumatate la cuptor, pe tava mare, la 200 grade Celsius timp de 13-15 minute. Au avut textura diferita: cele coapte pe plita au ramas moi (ca niste lipii pentru shaorme), cele coapte in cuptor au fost crocante. Le faceti cum doriti. Va sugerez sa intrati pe link sa vedeti si foto cu pasii.
Ingrediente:
300 g premix pentru patiserie "slabesti mancand" 250 ml apa calduta (intra mai mult ca in reteta lui Radu, datorita continutului mare in fibre) 1 lingurita rasa de drojdie uscata o mana de marar (sau orice alte verdeturi - eu am pus in jumatate marar, in jumatate oregano) 1 lingura ulei de masline sare 1-2 lingurite condimente pentru hummus sau amestecul folosit in reteta originala (doua cuisoare, 5-6 boabe de coriandru, 5-6 boabe de piper verde, juma de lingurita de boia, juma de lingurita de turmeric, juma de lingurita de chimen) Puneti toate ingredientele in vas si le mixati cu paletele spirala 4-6 minute. Lasati sa dospeasca pana isi tripleaza volumul (circa 60-70 minute). Rupeti apoi bucatele de aluat, le intindeti foarte subtire (!), si le coaceti pe plita sau in cuptor (intepati cu furculita lipiile coapte pe plita, sa ramana subtiri si uniforme). Pofta buna! |