Acasă Reţete Reţete de bază Lipii - reteta Radu Dumitrescu

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Lipii - reteta Radu Dumitrescu Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Un fel de lipii arabesti (cred), dar foarte gustoase. Reteta am preluat-o de aici , Radu Dumitrescu le-a postat pe COOKatar alaturi de o reteta de humus.

Mie mi-au placut foarte mult!

Precizez: am copt jumatate din ele la tigaie neunsa, iar jumatate la cuptor, pe tava mare, la 200 grade Celsius timp de 13-15 minute. Au avut textura diferita: cele coapte pe plita au ramas moi (ca niste lipii pentru shaorme), cele coapte in cuptor au fost crocante. Le faceti cum doriti.

Va sugerez sa intrati pe link sa vedeti si foto cu pasii.

Ingrediente:

 

300 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

250 ml apa calduta (intra mai mult ca in reteta lui Radu, datorita continutului mare in fibre)

1 lingurita rasa de drojdie uscata

o mana de marar (sau orice alte verdeturi - eu am pus in jumatate marar, in jumatate oregano)

1 lingura ulei de masline

sare

1-2 lingurite condimente pentru hummus sau amestecul folosit in reteta originala (doua cuisoare, 5-6 boabe de coriandru, 5-6 boabe de piper verde, juma de lingurita de boia, juma de lingurita de turmeric, juma de lingurita de chimen)

Puneti toate ingredientele in vas si le mixati cu paletele spirala 4-6 minute. Lasati sa dospeasca pana isi tripleaza volumul (circa 60-70 minute).

Rupeti apoi bucatele de aluat, le intindeti foarte subtire (!), si le coaceti pe plita sau in cuptor (intepati cu furculita lipiile coapte pe plita, sa ramana subtiri si uniforme).

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions