Acasă Reţete Reţete de bază Muraturi in saramura la borcan (castraveti, gogonele etc)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Muraturi in saramura la borcan (castraveti, gogonele etc) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta aceasta e impecabila - muraturile isi pastreaza savoarea, legumele raman crocante, in plus - mie personal mi se pare foarte simpla.

Reteta este preluata din Silvia Jurcovan si o fac de ani de zile - muraturile se acresc exact cat trebuie si tin toata iarna fara probleme.

 

Pentru inceput, pregatiti borcane de 3-5-10 litri, bine curatate.

 

Apoi: tot ce aveti nevoie sa conservati si condimentele specifice muraturilor: castraveti, gogosari, conopida, ardei iute, gogonele etc, piper boabe, ceapa, foi de dafin, marar, boabe de mustar, coriandru boabe, frunze de telina, radacina de hrean etc.

Pregatiti o saramura din 20 g sare calculate la 1 litru de apa si o puneti la fiert cu condimentele (piper, dafin etc) - o dati in clocot.

Sa aveti pregatite legumele aranjate cum doriti in borcane.

Cand saramura clocoteste, opriti focul si lasati sa se raceasca 6-8 minute si apoi o turnati in borcane pana la varf (ras).

Lasati borcanele descoperite (fara capace) 48 de ore in bucatarie.

Dupa 48 de ore, turnati saramura inapoi in oala, o puneti la fiert; intre timp, luati fiecare borcan si il clatiti de 2-3 ori cu apa rece (turnati apa rece peste legume, apoi puneti mana la gura borcanului si goliti apa).

Cand saramura clocoteste, o turnati de data aceasta asa fierbinte in borcane, infiletati capacele si dati la camara!

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions