Castraveti cornichon murati in otet |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Alegeti castraveti cornichon micuti, frumosi. Mai aveti nevoie de:
- ceapa, morcovi, mirodenii muraturi (foi de dafin, piper boabe, marar, boabe mustar, coriandru boabe, frunze de telina, radacini de hrean) - taiati ceapa, morcovul si hreanul felii, sa le aranjati frumos in borcane.
Pregatiti borcane de 800 ml. Asezati castravetii si restul ingredientelor in borcane; apoi, turnati in fiecare borcan: - 6 linguri otet 9% (pana la nivelul acela de jos imprimat in sticla) - 1,5 linguri fructoza - 1 lingurita sare Infiletati capacele si puneti la bain marin, la foc mic, cu apa care sa le ajunga un pic mai sus de jumatatea borcanului, pe un prosop pus pe fundul cratitei: din momentul in care incepe apa sa fiarba in clocote mici, calculati cam 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba(pana castravetii isi schimba culoarea, se deschid la un verde prazuliu). Sunt persoane care fac sterilizarea la cuptor, insa pentru aceasta reteta nu stiu exact cum s-ar face cel mai bine...(probabil la 100 grade pana, la fel, isi schimba castravetii culoarea).
Pofta buna! |