Acasă Reţete Reţete de bază Castraveti cornichon murati in otet
Castraveti cornichon murati in otet Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

castravetiotetO reteta care pastreaza castravetii tari, fara sa ii inmoaie. Singura atentionare - este importanta sterilizarea! Scoateti borcanele din cuptor (daca mergeti pe varianta sterilizarii in cuptor) sau din bain marin atunci cand ultimul castravete (de la suprafata borcanului) are culoarea schimbata de la verde inchis la verde prazuliu.

Alegeti castraveti cornichon micuti, frumosi. Mai aveti nevoie de:

 

- ceapa, morcovi, mirodenii muraturi (foi de dafin, piper boabe, marar, boabe mustar, coriandru boabe, frunze de telina, radacini de hrean) - taiati ceapa, morcovul si hreanul felii, sa le aranjati frumos in borcane.

 

Pregatiti borcane de 800 ml.

Asezati castravetii si restul ingredientelor in borcane; apoi, turnati in fiecare borcan:

- 6 linguri otet 9% (pana la nivelul acela de jos imprimat in sticla)

- 1,5 linguri fructoza

- 1 lingurita sare

Infiletati capacele si puneti la bain marin, la foc mic, cu apa care sa le ajunga un pic mai sus de jumatatea borcanului, pe un prosop pus pe fundul cratitei: din momentul in care incepe apa sa fiarba in clocote mici, calculati cam 20-25 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba(pana castravetii isi schimba culoarea, se deschid la un verde prazuliu).

Sunt persoane care fac sterilizarea la cuptor, insa pentru aceasta reteta nu stiu exact cum s-ar face cel mai bine...(probabil la 100 grade pana, la fel, isi schimba castravetii culoarea).

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions