Acasă Reţete Reţete de bază Gogosari murati la rece

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Gogosari murati la rece Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

gogosarilareceO reteta foarte simpla de gogosari murati, e preferata mea. Ies foarte gustosi si se pastreaza toata iarna fara probleme.

Am preluat-o acum multi ani, pe vremea cand stateam in Cluj, de la Doamna Ili (o buna prietena).

Aveti nevoie de:

 

6 kg gogosari - ii taiati felii mari

 

1 l otet 9%

6 linguri rase sare mare (speciala pt muraturi, e sarea aceea bruta)

900 g fructoza

condimente pentru muraturi (piper boabe, foi de dafin,boabe de mustar, boabe coriandru, 1-2 radacini de hrean taiat fasii).

 

Gogosarii spalati se taie felii mari (cam in 4-6 felii bucata),se pun toate de mai sus intr-un vas mare si se lasa la rece 24 ore; amestecati din cand in cand.

Dupa 24 ore se pun in borcane impreuna cu zeama pe care o lasa, adaugati 1-2 frunze telina (optional), inchideti bine capacele borcanelor si dati la camara! Asta e tot!

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions