Gogosari murati la rece |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Am preluat-o acum multi ani, pe vremea cand stateam in Cluj, de la Doamna Ili (o buna prietena). Aveti nevoie de: 6 kg gogosari - ii taiati felii mari 1 l otet 9% 6 linguri rase sare mare (speciala pt muraturi, e sarea aceea bruta) - 120 g 900 g fructoza condimente pentru muraturi (piper boabe, foi de dafin,boabe de mustar, boabe coriandru, 1-2 radacini de hrean taiat fasii). Gogosarii spalati se taie felii mari (cam in 4-6 felii bucata),se pun toate de mai sus intr-un vas mare si se lasa la rece 24 ore; amestecati din cand in cand. Dupa 24 ore se pun in borcane impreuna cu zeama pe care o lasa, adaugati 1-2 frunze telina (optional), inchideti bine capacele borcanelor si dati la camara! Asta e tot! Pofta buna! |