E de fapt un colac :). Reteta e usoara, designul in schimb face toti banii.
O sa va rog sa intrati pe sursa de unde am luat reteta, pentru a vedea acolo cum obtineti aceasta forma, adica aici:
aici
Fac o observatie: capetele rulourilor trebuie sa le taiati o idee mai lungi, cam la 7 cm, ca sa va iasa
floarea din mijloc mai inalta decat marginea (ca in fotografia de final). Cand am facut-o eu prima data, am taiat aceste capete la 5 cm, si astfel mi-a iesit toata floarea la aceeasi inaltime. Deci, mai lungi capetele din care construim floarea din mijloc.
Ingrediente : - 10 g drojdie uscata - 1 lingura de fructoza sau miere (eu as pune 2 linguri, mi s-a parut ca ar mai fi avut nevoie) - Lapte cald 100ml (evident, lapte din smantana dulce diluata cu apa sau lapte de soia, de migdale) - 500g faina , plus suplimentar pentru frământat - 1 lingurita de sare - 2 oua , ușor bătute - 300 ml lapte cald ( suplimentar, observatia ca mai sus - nu lapte obisnuit ) - 2 linguri de ulei de masline - 1/2 linguriță de oțet sau suc de lămâie - 100 g unt , topit și răcit Pentru glazura: - 1 galbenus de ou - 2 linguri de lapte
Urmați pașii : Pasul 1 . Dizolvați drojdia și zahărul în 100 ml de lapte cald , se acoperă și se lasă compoziția într-un loc cald sa creasca timp de 10 minute . Pasul 2 . Într-un alt castron , cerne făina și sarea împreună . Face un spatiu în mijloc și adăugați în ea ouale batute ,lapte cald , restul de ulei de măsline , oțet și amestecul de drojdie . Framantati aluatul cu mâinile sau în mixer până când se separă de pereții vasului (circa 7-8 minute cu paletele spirala ale mixerului). Scoateți aluatul , se pune pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de aproximativ 10 minute, până devine o , aluat maleabil moale . Puneți-l într -un vas uns , acoperit cu un prosop și lăsați-l să crească într-un loc cald până dublat în volum - aproximativ o oră . Pasul 3 . Transferati aluatul pe o suprafata presarata cu faina , apoi împartiti aluatul în două părți egale . Împărțiți fiecare dintre ele din nou în 4 părți , astfel încât să aibă 8 bucăți de aluat cu totul . Pasul 4 . Intindeti fiecare bucata de aluat într-o formă aproximativ dreptunghiulară , cu o grosime de 3-5 mm . Ungeti cu o pensula cu unt topit fiecare bucată . Pasul 5 . Puneti o bucată de aluat dreptunghiulară peste alta și rasuciti in cilindru un cilindru . Veti obtine 4 cilindri( rulouri). Pasul 6 . Taiati fiecare rulou in trei bucati în acest fel - ambele capete ale rolei ( aproximativ 7 cm lungime fiecare capăt ) , și apoi se taie partea de mijloc a ruloului în 4 triunghiuri (vezi pasii pe site). Pasul 7 . Se incalzeste cuptorul la 160 C . Aranjati "floarea" pe o tava cu hartie de copt . Acoperiți-o cu un prosop și se lasati aluatul să crească într -un loc cald pentru aproximativ 30-40 de minute . Pasul 8 . Bateti gălbenușul cu lapte cu o furculiță pentru a forma o glazură și ungeti colacul cu această glazură . ( Se poate presara cu seminte de susan sau alte topping-uri uscate , la acest punct . ) Coaceti colacul pentru 40-45 de minute. Pasul 9 . Ungeti colacul cu unt topit , de îndată ce iese din cuptor , se acoperă cu un prosop și lăsați-l să se răcească timp de 20-30 de minute inainte de a manca .
Pofta buna!
|