Acasă Reţete Reţete de bază Happy Bread
Happy Bread Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

happy_breadE de fapt un colac :). Reteta e usoara, designul in schimb face toti banii.

O sa va rog sa intrati pe sursa de unde am luat reteta, pentru a vedea acolo cum obtineti aceasta forma, adica aici:

aici

Fac o observatie: capetele rulourilor trebuie sa le taiati o idee mai lungi, cam la 7 cm, ca sa va iasa

floarea din mijloc mai inalta decat marginea (ca in fotografia de final). Cand am facut-o eu prima data, am taiat aceste capete la 5 cm, si astfel mi-a iesit toata floarea la aceeasi inaltime. Deci, mai lungi capetele din care construim floarea din mijloc.

Ingrediente :
- 10 g drojdie uscata
- 1 lingura de fructoza sau miere (eu as pune 2 linguri, mi s-a parut ca ar mai fi avut nevoie)
- Lapte cald 100ml (evident, lapte din smantana dulce diluata cu apa sau lapte de soia, de migdale)
- 500g faina , plus suplimentar pentru frământat
- 1 lingurita de sare
- 2 oua , ușor bătute
- 300 ml lapte cald ( suplimentar, observatia ca mai sus - nu lapte obisnuit )
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 linguriță de oțet sau suc de lămâie
- 100 g unt , topit și răcit
Pentru glazura:
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de lapte

Urmați pașii :
Pasul 1 . Dizolvați drojdia și zahărul în 100 ml de lapte cald , se acoperă și se lasă compoziția într-un loc cald sa creasca timp de 10 minute .
Pasul 2 . Într-un alt castron , cerne făina și sarea împreună . Face un spatiu în mijloc și adăugați în ea ouale batute ,lapte cald , restul de ulei de măsline , oțet și amestecul de drojdie . Framantati aluatul cu mâinile sau în mixer până când se separă de pereții vasului (circa 7-8 minute cu paletele spirala ale mixerului). Scoateți aluatul , se pune pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de aproximativ 10 minute, până devine o , aluat maleabil moale . Puneți-l într -un vas uns , acoperit cu un prosop și lăsați-l să crească într-un loc cald până dublat în volum - aproximativ o oră .
Pasul 3 . Transferati aluatul pe o suprafata presarata cu faina , apoi împartiti aluatul în două părți egale . Împărțiți fiecare dintre ele din nou în 4 părți , astfel încât să aibă 8 bucăți de aluat cu totul .
Pasul 4 . Intindeti fiecare bucata de aluat într-o formă aproximativ dreptunghiulară , cu o grosime de 3-5 mm . Ungeti cu o pensula cu unt topit fiecare bucată .
Pasul 5 . Puneti o bucată de aluat dreptunghiulară peste alta și rasuciti in cilindru un cilindru . Veti obtine 4 cilindri( rulouri).
Pasul 6 . Taiati fiecare rulou in trei bucati în acest fel - ambele capete ale rolei ( aproximativ 7 cm lungime fiecare capăt ) , și apoi se taie partea de mijloc a ruloului în 4 triunghiuri (vezi pasii pe site).
Pasul 7 . Se incalzeste cuptorul la 160 C . Aranjati "floarea" pe o tava cu hartie de copt . Acoperiți-o cu un prosop și se lasati aluatul să crească într -un loc cald pentru aproximativ 30-40 de minute .
Pasul 8 . Bateti gălbenușul cu lapte cu o furculiță pentru a forma o glazură și ungeti colacul cu această glazură . ( Se poate presara cu seminte de susan sau alte topping-uri uscate , la acest punct . ) Coaceti colacul pentru 40-45 de minute.
Pasul 9 . Ungeti colacul cu unt topit , de îndată ce iese din cuptor , se acoperă cu un prosop și lăsați-l să se răcească timp de 20-30 de minute inainte de a manca .

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions