Acasă Reţete Reţete de bază Happy Bread

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Happy Bread Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

happy_breadE de fapt un colac :). Reteta e usoara, designul in schimb face toti banii.

O sa va rog sa intrati pe sursa de unde am luat reteta, pentru a vedea acolo cum obtineti aceasta forma, adica aici:

aici

Fac o observatie: capetele rulourilor trebuie sa le taiati o idee mai lungi, cam la 7 cm, ca sa va iasa

floarea din mijloc mai inalta decat marginea (ca in fotografia de final). Cand am facut-o eu prima data, am taiat aceste capete la 5 cm, si astfel mi-a iesit toata floarea la aceeasi inaltime. Deci, mai lungi capetele din care construim floarea din mijloc.

Ingrediente :
- 10 g drojdie uscata
- 1 lingura de fructoza sau miere (eu as pune 2 linguri, mi s-a parut ca ar mai fi avut nevoie)
- Lapte cald 100ml (evident, lapte din smantana dulce diluata cu apa sau lapte de soia, de migdale)
- 500g faina , plus suplimentar pentru frământat
- 1 lingurita de sare
- 2 oua , ușor bătute
- 300 ml lapte cald ( suplimentar, observatia ca mai sus - nu lapte obisnuit )
- 2 linguri de ulei de masline
- 1/2 linguriță de oțet sau suc de lămâie
- 100 g unt , topit și răcit
Pentru glazura:
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de lapte

Urmați pașii :
Pasul 1 . Dizolvați drojdia și zahărul în 100 ml de lapte cald , se acoperă și se lasă compoziția într-un loc cald sa creasca timp de 10 minute .
Pasul 2 . Într-un alt castron , cerne făina și sarea împreună . Face un spatiu în mijloc și adăugați în ea ouale batute ,lapte cald , restul de ulei de măsline , oțet și amestecul de drojdie . Framantati aluatul cu mâinile sau în mixer până când se separă de pereții vasului (circa 7-8 minute cu paletele spirala ale mixerului). Scoateți aluatul , se pune pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de aproximativ 10 minute, până devine o , aluat maleabil moale . Puneți-l într -un vas uns , acoperit cu un prosop și lăsați-l să crească într-un loc cald până dublat în volum - aproximativ o oră .
Pasul 3 . Transferati aluatul pe o suprafata presarata cu faina , apoi împartiti aluatul în două părți egale . Împărțiți fiecare dintre ele din nou în 4 părți , astfel încât să aibă 8 bucăți de aluat cu totul .
Pasul 4 . Intindeti fiecare bucata de aluat într-o formă aproximativ dreptunghiulară , cu o grosime de 3-5 mm . Ungeti cu o pensula cu unt topit fiecare bucată .
Pasul 5 . Puneti o bucată de aluat dreptunghiulară peste alta și rasuciti in cilindru un cilindru . Veti obtine 4 cilindri( rulouri).
Pasul 6 . Taiati fiecare rulou in trei bucati în acest fel - ambele capete ale rolei ( aproximativ 7 cm lungime fiecare capăt ) , și apoi se taie partea de mijloc a ruloului în 4 triunghiuri (vezi pasii pe site).
Pasul 7 . Se incalzeste cuptorul la 160 C . Aranjati "floarea" pe o tava cu hartie de copt . Acoperiți-o cu un prosop și se lasati aluatul să crească într -un loc cald pentru aproximativ 30-40 de minute .
Pasul 8 . Bateti gălbenușul cu lapte cu o furculiță pentru a forma o glazură și ungeti colacul cu această glazură . ( Se poate presara cu seminte de susan sau alte topping-uri uscate , la acest punct . ) Coaceti colacul pentru 40-45 de minute.
Pasul 9 . Ungeti colacul cu unt topit , de îndată ce iese din cuptor , se acoperă cu un prosop și lăsați-l să se răcească timp de 20-30 de minute inainte de a manca .

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions