Acasă Reţete Reţete de bază Reţetă concepută special pentru maşina de pâine
Reţetă concepută special pentru maşina de pâine Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

La rugămintea unui bun prieten, care tocmai şi-a achiziţionat o maşină de pâine, am conceput o reţetă cât mai uşor de utilizat de către posesorii unor astfel de aparate electrocasnice.

masina_paineReţeta a fost verificată de mine personal (pe maşina de pâine a aceluiaşi bun prieten), astfel că am reuşit şi sa observ câteva aspecte ce ar trebui lămurite pentru o reuşită totală.

Acea cană (cup) de măsurat a maşinii nu este foarte exactă, prin urmare veţi avea în reţetă atât cantităţile măsurate cu paharul aparatului, cât şi cantităţile verificate cu un cântar electronic, la ingredientele cheie (făină şi apă).

Înainte de a aplica reţeta pe maşina de pâine proprie, verificaţi cât din cantităţile trecute în partea stângă a reţetei (cantităţi evaluate pe cântar electronic) înseamnă în cups-uri (pahare) ale maşinii.

Amestec de făinuri "Slăbeşti mâncând" pentru paine - 480 g pe cântar...............5 cups rase de făină, nu îndesate, umplute prin golire direct din punga de făină (altfel, umplute cu lingura, pot înghiţi mai multă făină)

Apă la temperatura camerei - 400 ml pe cântar............................. verificati cand framanta, daca mai e nevoie mai adaugati 10-20 ml, in mod normal cantitatea variaza in functie de masina...

Sare - 1 linguriţă - 1,5 lingurita

Fructoză - 1 linguriţă

Drojdie uscată - 10 g (un plic Pakmaya)

Seminţe de cânepă - 1 lingură

 

Turnaţi apa, sarea şi fructoza.

Puneţi făina, apoi drojdia (cu grijă să nu intre în contact cu apa, faceţi o adâncitură în făină).

Adăugaţi seminţele de cânepă (sursă bogată de omega-3).

Închideţi capacul maşinii şi setaţi "Programul pentru copt pâine albă", respectiv programul 2 la maşina pe care am avut-o la dispoziţie, coajă rumenită mediu şi cantitatea de pâine de 900 grame.

Şi pentru mine a fost o surpriză să constat că această pâine iese cel mai bine pe programul pentru făină albă.

Când s-a terminat programul, lăsaţi pâinea în cuva 3-5 minute şi apoi o răsturnaţi.

daca nu pare bine crescuta, inseamna ca mai trebuie sa adaugati apa la urmatoarea incercare, inca putin. daca aluatul nu este bine hidratat, masina nu il poate framanta si nu creste corespunzator, ramane necopt in interior.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions