Paste Quatro Formaggi |
![]() |
![]() |
Scris de DrMan |
O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Combinatia de branzeturi este extrem de savuroasa. Poate fi un pranz rafinat, acompaniat de un pahar de vin demisec. Am folosit tagliatelle de casa, facute dupa reteta de taitei de casa, i-am preparat pe cei cu ou, cartof dulce si turmeric. Ingrediente pentru 2-3 portii: 250-270 g tagliatelle 50 g parmezan 100 g mozzarella 100 g brie 125 g gorgonzola 1 lingura ulei de masline 30 g unt 200 ml smantana pentru gatit 20% grasime sare, piper proaspat rasnit, oregano 2 catei de usturoi (facultativ), zdrobiti usor cu lama cutitului Fierbeti tagliatellele in apa cu sare si un pic de ulei. Separat, puneti untul cu 1 lingura de ulei la topit, adautati branzeturile taiate cubulete. Cand incep sa se topeasca, adaugati smantana, dati un clocot si puneti pastele bine scurse. Cand scurgeti pastele, pastrati 3-4 linguri apa in care au fiert, in caz ca veti dori sa subtiati putin sosul de branzeturi. Amestecati rapid (preferabil din manerul tigaii), rasniti piper proaspat. Serviti cu parmezan ras, oregano. Observatie: eu am calit foarte usor 2 catei de usturoi (in ulei si unt), la temperatura mica; i-am scos si abia apoi am pus branzeturie (am aromatizat uleiul cu un pic de usturoi). |