Acasă Reţete Mâncăruri Paella cu fructe de mare

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Paella cu fructe de mare Imprimare Email
Scris de DrMan   

De mult timp imi doream sa incerc sa gatesc paella cu fructe de mare, insa va marturisesc - imi era teama ca nu ma pricep la prepararea fructelor de mare proaspete (eu nu agreez consumul celor congelate, exista riscul sa fie alterate si recongelate). Astazi mi-am facut curaj, am purces la cumparaturi, am studiat internetul sa vad cum se curata calamarii si baby caracatitele (in copilarie mama nu m-a hranit cu fructe de mare :))) ).

Rezultatul e spectaculos! Paella isi merita renumele cu adevarat, este un preparat absolut delicios, aromat si aspectuos. Un fetival al simturilor! Va voi explica pas cu pas cum am procedat, presupun ca sunt persoane care, ca si mine, nu au experienta in prepararea fructelor de mare, insa daca respectam niste reguli simple, va iesi totul

perfect. Ingredientele sunt pentru 6 persoane.

Ingrediente:

300 g orez basmati (stiu ca se foloseste alt tip d eorez, insa orezul basmati este dietetic si a iesit perfecta paella)

1 litru supa legume (eu am folosit un cub bio, fara glutamat)

4 baby caracatite proaspete (circa 150 g)

4 baby calamar (circa 150 g)

10-12 creveti proaspeti medii + creveti mari prefierti

12-15 midii proaspete mari (sau vreo 20 mai mici)

1 cutiiuta sofran macinat (sau cateva fire sofran)

1 ceapa medie

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

3 catei usturoi

3 linguri mazare congelata

boia dulce si boia afumata

piper, sare (putina)

100 ml vin alb demisec

4-5 linguri ulei de masline (am folosit in amestec cu ulei de rapita)

Curatati si spalati midiile, apoi le puneti intr-o craticioara cu 3-4 linguri din vinul pregatit, aci=operiti cu capac si lasati-le sa fiarba 8-10 minute pana se desfac. Puneti midiile deoparte intr-un castronas, pastrati supa in care au fiert.

Curatati baby caracatita, taiati-o in doua. Curatati calamarii, ii taiati in 2-3 bucati (in fucntie de cat sunt de mari). Eu am lasat tentaculele intregi; tubul l-am despicat, apoi am taiat 2 fasii din el.

Curatati crevetii proaspeti, dar nu aruncati capetele si cojile de carcasa, veti face supa din ele, pentru fiert orezul. Scoateti intestinul crevetilor.

Taiati ceapa marunt. Tocati usturoiul. taiati ardeii (julien sau cuburi).

Puneti la fiert supa de legume cu zeama lasata de midii si cu resturile de la creveti (evident, fara intestinul acestora :))) ). Lasati sa fiarba 5 minute, apoi strecurati si puneti caracatita sa fiarba circa 3 minute. Scoateti caracatita si puneti sofranul in supa rezultata.

Puneti uleiul la incins in tigaie, apoi puneti crevetii. Ii preparati circa 2-3 minute, veti vedea ca vor capata o culoare alb-rozalie (atunci sunt gata). Scoateti crevetii, puneti bucatile de calamar, ii prajiti 1 minut, ii scoateti. Puneti ceapa si un praf de sare, lasati putin sa se inmoaie, apoi puneti usturoiul tocat - mai lasati 1 minut. Puneti ardeii, caliti putin (2-3 minute). Puneti acum caracatita, caliti totul 2 minute, adaugati orezul spalat, supa si lasati sa fiarba circa 12-14 minute, la foc mic (pana vedeti ca orezul e aproape gata si mai este un pic de supa, foarte putin, "forfoteste" orezul).Puneti acum bucatile de calamar, crevetii, mazarea congelata -amestecati usor, mai lasati 2 minute. Apoi puneti crevetii prefierti, midiile, acoperiti, mai lasati 2 minute. Stingeti focul si lasati acoperit circa 10 minute.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions