Acasă Reţete Mâncăruri Pui Kiev

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Pui Kiev Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

PUi Kiev - un preparat (de fapt) din bucataria ruseascaalt

(se pare ca originile lui sunt la Moscova). Delicios,

nu mi-as fi inchipuit ca puiul capata asa o savoare de

la untul cu usturoi si patrunjel.

E foarte usor de preparat, reteta am preluat-o de

aici, este blogul lui Adriana Ionica, o specialista in

gastronomie. Va recomand sa intrati pe link pentru

a vedea fotografiile prepararii pas cu pas, e util mai

ales la etapa de confectionare a unui buzunaras in

pieptul de pui.

Ingrediente pentru 2 persoane:

50 g unt moale

2-3 catei de usturoi

1/2 legatura de patrunjel (sau o legatura micuta)

1 piept intreg de pui

1 ou

1-2 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man"

3-4 linguri pesmet din paine coapta din premixul "Dr. Man"

ulei de rapita pentru prajit

Pentru piureul de cartofi mov:

4-5 cartofi mov

1 bucatica de unt cat o nuca

1-2 linguri smantana pentru gatit 15%, nefermentata

putina sare

Observatie: puteti prepara pesmet clasic, lasati la uscat bucati de chifle sau de paine, evident, preparata din premixul pentru paine "Dr. Man", apoi il tocati foarte marunt la blender. Sau, puteti folosi pesmet japonez panko, eu am mereu in casa, gasiti aici reteta.

Mai intai, pregatiti untul pentru umplut pieptul de pui: frecati untul cu usturoiul zdrobit si cu patrunjel tocat marunt; faceti apoi un rulou in folie alimentara si dati la congelator pentru minim 30 minute (sa se intareasca foarte bine).

Puneti cartofii , in coaja, la fiert in apa cu sare.

Separati pieptul de pui in 2 bucati, pe lungime. Acoperiti fiecare bucata cu o folie alimentara si bateti usor cu ciocanul de snitele, sa-l aduceti la o grosime unifroma de circa 1 cm. Apoi, cu un cutit cu lama subtire, faceti cate un buzunaras in fiecare bucata, atentie sa nu perforati "peretii" acestui buzunaras (ca sa nu iasa untul la preparare. Incepeti dintr-o parte laterala a bucatii de piept si nu ajungeti pana in capat cu buzunarasul 9sa ramana doar o deschidere).

Scoateti untul din congelator si taiati felii de circa 0,5 cm, introduceti cate o felie in buzunarasul facut. Apoi, inchideti cu grija cu scobitori 9eu am scobitori de metala pentru astfel de preparate). Nu uitati sa scoateti scobitorile la final, dupa ce este gata preparatul.

Condimentati cu piper si sare cele doua bucati.

Bateti oul bine ( cu un praf de sare).

Pregatiti pe doua farfurioare pesmetul si premixul.

Dati bucatile de pui prin premix, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Prajiti la foc potrivit pana se rumenesc.

In timpul asta incingeti si cuptorul la 190 grade, dupa ce le scoateti din tigaie le puneti pe o hartie de copt in tava si le mai dati 10 minute la cuptor. Eu le-am lasat vreo 6-7 minute.

Piureul de cartofi: dupa ce au fiert, decojiti cartofii; ii zdrobiti cu o furculita cat sunt inca fierbinti, apoi tot cu o furculita, ii amestecati cu unt si smantana si sare dupa gust. Nu iese un piure clasic, dar este foarte gustos.

Daca doriti un piure asemataro cu cel clasic, mai aerat, puteti face un piure de conopida, este delicios: fierbeti conopida rupta bucati; o pasati apoi in mixer cu sare, cateva 1-2 cubulete de unt si 1-2 linguri smantana nefermentata 15% grasime.

Se serveste puiul Kiev cald.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions