Acasă Reţete Mâncăruri Midii cu branza de capra
Midii cu branza de capra Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Minunate, nu mi-as fi putut inchipui ca branza de capra mergealt

atat de bine cu midiile.

Am trecut reteta la favoritele mele, alaturi de midiile provensale.

Am preluat reteta de pe blogul COOKatar, al lui Radu Dumitrescu

- merita sa trageti un ochi (dati click pe link) pentru frumusetea

textului.

Retetele lui sunt prezentate ca mici povestioare.

Ingrediente pentru 2 persoane:

500 g midii proaspete

2 fire de usturoi verde

1 ardei iute mic (eu am folosit ardeiu iute rosu uscat)

50 ml vin alb demisec

2-3 linguri ulei de masline

50 g branza de capra cremoasa (am folosit jumatate de baton "Colina" clasic)

jumatate legatura patrunjel verde

Spalati midiile si smulgeti mustatile, apoi le puneti in apa rece la frigider.

Puneti in tigaie usturoiul verde tocat nu foarte mic si ardeiul iute tocat, uleiul si incalziti usor, 2-3 minute, cat sa se inmoaie usturoiul.

Puneti midiile scurse de apa, dati focul la maxim, lasati 2-3 minute cu un capac, sa se deschida toate. Turnati apoi vinul, dati 1-2 clocote si adaugati branza de capra. Trageti tigaia de pe foc, presarati patrunjelul tocat.

Le-am servit cu lipii facute ad-hoc, fara drojdie, au mers grozav: am amestecat o cana de faina cu putina sare, 1 lingura ulei de rapita si am adaugat apa pana am reusit sa fac un aluat. Am rasturnat aluatul pe masa, l-am mai framantat 2 minute, apoi l-am lasat sa se odihneasca 20 minute. Am intins apoi lipii, pe care le-am presarat pe ambele parti cu seminte de floarea soarelui si de dovleac (am apasat cu sucitorul sa intre in aluat) si le-am copt in tigaia antiaderenta, la foc mic. Lipiile le-am facut cu jumatate de ora inainte sa ma apuc de midii.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions