Tagliatelle de casa cu dovlecei si menta Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Reteta e pe cat de simpla, pe atat de savuroasa. alt

Am preluat-o de pe blogul cookatar.ro, o gasiti aici.

Ingrediente, pentru 2 portii:

150-200 g tagliatelle de casa din premixul pentru

patiserie "Dr. Man" (gasiti reteta de taiteti de casa aici,

eu am folosit la reteta aceasta varianta cu ou)

2 dovlecei micuti

1 mana mica frunze de menta proaspete

1 fir de usturoi verde

20-30 g unt

1 lingura ulei de masline (facultativ, reteta originala nu il prevede)

50 ml smantana dulce (nefermentata) 

sare, piper proaspat macinat

parmezan ras pentru servit

 

Taiati dovleceii cuburi, usturoiul il taiati mai grosier, tocati si menta.

Fierbeti taiteii si lasati-i putin in apa lor, pana faceti sosul de dovlecei.

Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta la foc mic (cu 1 lingura de ulei de masline, daca alegeti sa-l folositi la reteta), adaugati firul de usturoi si lasati usturoiul sa se inmoaie putin, circa 1 minut.

Adaugati funzele de menta tocate, mai lasati 1-2 minute, apoi adaugati dovleceii, sare si piper, acoperiti cu un cap si inabusiti 5-6 minute.

Adaugati 50 ml smantana, mai lasati 3-4 minute.

Puneti acum pastele peste sos, 1 lingura din apa in care au fiert si mai gatiti 1-2 minute.

Servite cu parmezan ras sunt de-a dreptul divine! :)

Pofta buna!

 

ÂÂÂÂ