Acasă Reţete Mâncăruri Rizoto cu urzici si calamar
Rizoto cu urzici si calamar Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta e furata de la un prieten, prea multe detalii nu a oferit,alt

va prezint varianta interpretare proprie dupa imaginile vazute.

Ingrediente pentru 2-3 portii:

2-3 catei de usturoi

100g calamar (luati un calamar micut, pe care il taiati feliute)

1 mana buna urzici oparite (pastrati apa in care le-ati oparit)

2 linguri ulei de masline (eu am pus o "nuca" de unt si 1 lingura ulei de masline)

1 jumatate legatura patrunjel verde

 

1 ceasca orez basmati  (circa 70-80 g)

sare,piper proaspat rasnit

+/- eu am pus si 1 pahar mic de vin alb demisec cand fierbea orezul

facultativ : 1-2 linguri parmezan ras

apa fierbinte

 

Puneti uleiul in tigaie la incins (sau putin unt cu ulei de masline, daca preferati),adaugati: usturoiul, urzicile, jumatate din patrunjel taiat mai mare si calamarul feliat julien. Gatiti 3-4 minute, apoi adaugati orezul spalat, adaugand treptat: zeama de la urzici, vinul (daca puneti vin) si apa fierbinte.

Completati cu lichid treptat, amestecand mereu in rizoto.

Adaugati si sare catre sfarsitul fierberii, piper.

Cand orezul e fiert si usor cleios (are tendinta sa se prinda de tigaie), luati de pe foc si adaugati (daca doriti): o bucatica mica de unt, 2 linguri parmezan ras si restul patrunjelului, tocat marunt. 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions