Rizoto cu urzici si calamar |
Scris de Gabriela Man |
Reteta e furata de la un prieten, prea multe detalii nu a oferit, va prezint varianta interpretare proprie dupa imaginile vazute. Ingrediente pentru 2-3 portii: 2-3 catei de usturoi 100g calamar (luati un calamar micut, pe care il taiati feliute) 1 mana buna urzici oparite (pastrati apa in care le-ati oparit) 2 linguri ulei de masline (eu am pus o "nuca" de unt si 1 lingura ulei de masline) 1 jumatate legatura patrunjel verde  1 ceasca orez basmati  (circa 70-80 g) sare,piper proaspat rasnit +/- eu am pus si 1 pahar mic de vin alb demisec cand fierbea orezul facultativ : 1-2 linguri parmezan ras apa fierbinte  Puneti uleiul in tigaie la incins (sau putin unt cu ulei de masline, daca preferati),adaugati: usturoiul, urzicile, jumatate din patrunjel taiat mai mare si calamarul feliat julien. Gatiti 3-4 minute, apoi adaugati orezul spalat, adaugand treptat: zeama de la urzici, vinul (daca puneti vin) si apa fierbinte. Completati cu lichid treptat, amestecand mereu in rizoto. Adaugati si sare catre sfarsitul fierberii, piper. Cand orezul e fiert si usor cleios (are tendinta sa se prinda de tigaie), luati de pe foc si adaugati (daca doriti): o bucatica mica de unt, 2 linguri parmezan ras si restul patrunjelului, tocat marunt.  |