Acasă Reţete Mâncăruri Rizoto cu urzici si calamar

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Rizoto cu urzici si calamar Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta e furata de la un prieten, prea multe detalii nu a oferit,alt

va prezint varianta interpretare proprie dupa imaginile vazute.

Ingrediente pentru 2-3 portii:

2-3 catei de usturoi

100g calamar (luati un calamar micut, pe care il taiati feliute)

1 mana buna urzici oparite (pastrati apa in care le-ati oparit)

2 linguri ulei de masline (eu am pus o "nuca" de unt si 1 lingura ulei de masline)

1 jumatate legatura patrunjel verde

 

1 ceasca orez basmati  (circa 70-80 g)

sare,piper proaspat rasnit

+/- eu am pus si 1 pahar mic de vin alb demisec cand fierbea orezul

facultativ : 1-2 linguri parmezan ras

apa fierbinte

 

Puneti uleiul in tigaie la incins (sau putin unt cu ulei de masline, daca preferati),adaugati: usturoiul, urzicile, jumatate din patrunjel taiat mai mare si calamarul feliat julien. Gatiti 3-4 minute, apoi adaugati orezul spalat, adaugand treptat: zeama de la urzici, vinul (daca puneti vin) si apa fierbinte.

Completati cu lichid treptat, amestecand mereu in rizoto.

Adaugati si sare catre sfarsitul fierberii, piper.

Cand orezul e fiert si usor cleios (are tendinta sa se prinda de tigaie), luati de pe foc si adaugati (daca doriti): o bucatica mica de unt, 2 linguri parmezan ras si restul patrunjelului, tocat marunt. 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions