Paste cu creveti si mazare - reteta de post |
Scris de Gabriela Man |
Un preparat spectaculos de aromat, gustos. Rapid si simplu de executat. De efect, poate fi un preparat de baza la o cina cu prietenii, o cina romantica sau pur si simplu cand doriti sa va rasfatati. Reteta este preluata de aici. Ingrediente (pentru 3 persoane): 250 g taiteti de casa de post din premix patiserie(sau cu ou,daca nu tineti post), reteta aici 250-300 g creveti decorticati 200 g mazare congelata 1 esalota tocata marunt 2 catei de usturoi tocati marunt 4-5 linguri lapte de cocos (daca nu tineti post - 2 linguri smantana 15% nefermentata) - insa laptele de cocos merge fantastic la preparatele din fructe de mare 2-3 linguri ulei de masline, rapita sau in amestec 1 lingurita turmeric 1/4 lingurita boia dulce putin chilli daca doriti si picante piper negru proaspat rasnit 2 linguri patrunjel verde tocat marunt Fierbeti pastele in apa cu sare. Puneti uleiul la incins, adaugati esalota, la un minut adaugari usturoiul si condimentele- lasati cu o lingurita de apa 1-2 minute la calit. Puneti apoi crevetii, lasati 2 minute, amestecand cu spatula. Adaugati apoi mazarea si laptele de cocos amestecat cu 2 linguri din apa in care au fiert pastele. Lasati pe foc 5-6 minute, pana scade lichidul. La sfarsit adaugati pastele fierte peste creveti, acoperiti si lasati sa se intrepatrunda aromele 5 minute. Divin! Pofta buna! |