Acasă Reţete Mâncăruri Shaorma de pui

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Shaorma de pui Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ma bucur ca am reusit sa obtin aceasta reteta, deoarece pot acum sa va conving ca shoarma facuta in casa poate fi la fel de gustoasa, poate chiar mai gustoasa, decat shaorma cumparata de la fast food.

Evident  e mult mai sanatoasa. Iar reteta aceasta, deoarece folosim faina speciala "Dr Man", este perfecta atat pentru diabetici, cat si pentru persoane cu exces ponderal.

O veti putea consuma fara teama ca veti depune colacei :)

Reteta este preluata de pe Jamila Cuisine, de aici. Va sugerez sa intrati ca sa vedeti video-ul demonstrativ, unde vi se explica foarte frumos pasii de executare a retetei.

Ce avem nevoie la o shaorma: lipii speciale, carne preparata cu mirodeniile specifice, sosuri si legumele pe care dorim sa le folosim.

 

Lipiile, preparare (video demonstrativ aici):

 

500 g premix pentru patiserie "Dr Man"

100 g unt la temperatura camerei

420-440 ml apa fierbinte (!)

1 p[lic praf de copt

1-1,5 lingurita sare

Se amesteca faina cu sarea si cu praful de copt, se adauga untul si apa fierbinte si se framanta circa 5-6 minute cu paletele pentru aluat ale mixerului (sau cu mana ). Se lasa apoi sa se odihneasca circa 1 ora (in reteta spune 30 minute, eu am observat ca intind aluatul mai usor daca il las la odihna o ora).

Se rup bucatele de aluat de marimea unei mandarine, se intind in foaie foarte subtire (ca de taitei) si se coc la foc mic-mediu, in tigaie antiaderenta, fara ulei.

 

Prepararea pieptului de pui:

700 g piept de pui

zeama de la o juamatate de lamaie

2-3 linguri ulei de masline sau ulei de rapita

1 lingurita boia de ardei dulce

1 lingurita pudra de usturoi

putina curcuma

1 lingurita curry

1 lingurita condimente pentru shaorma

sare dupa gust

Taiati pieptul de pui feliute (vedeti in video cam ce dimensiuni), amestecati-l cu toate ingredientele si lasati-l la marinat minim o ora (preferabil peste noapte...).

Apoi il prajiti circa 10-15 minute, in tigaie antiaderenta, la foc mediu, cu 1-2 linguri ulei rapita.

Sosuri:

- maioneza cu usturoi: maioneza de casa cu putina smantana fermentata si putin usturoi zdrobit

- maioneza picanta: maioneza de casa cu 1 lingurita pasta de ardei iute (harissa), 1 lingurita boia dulce, smanatan fermentata (dupa gust)

Eu am facut ambele sosuri: am facut o maioneza de casa din 2 galbenusuri si apoi am dat-o pe din doua.

 

Legumele de asamblat shaorma:

- salata verde

- rosii

- castraveciori murati

- varza tocata fin si framanatat inainte cu putina sare (se inmoaie si isi lasa din zeama)

- ceapa uscata taiata julien

Asamblare: intindeti sosul ales pe o lipie; puneti pe mijlocul lipiei un rand de bucatele pui, peste ele 2-3 felii de rosii, apoi 3-4 feliute castraveciori murati; puneti varza si cateva fire de ceapa julien; impachetati, inveliti baza cu folie aluminiu si serviti.

 

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions