Acasă Reţete Mâncăruri Midii in budoar :)
Midii in budoar :) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta e preluata de la Radu Dumitrescu, de aici. Va recomand sa intrati pe blog, pe langa fotografii "pas cu pas", veti citi si un articol extrem de b ine scris {#emotions_dlg.smile}

Mi-nu-na-te! 

Avem nevoie de:

1 plasa de midii (circa 1 kilogram) bine curatate (aruncati pe cele deschise, insa mai inainte dati cateva bobarnace pe cochilie - daca se inchid sunt vii, pastrati-le)

1 caserola micuta rosii cherry (250 g)

1 legatura rozmarin (se pare ca acesta e secretul)

2 cepe micute tocate marunt

4-5 catei de usturoi tocati marunt cu cutitul

1 ardei iute mic si rosu

250 ml vin alb demisec

1 lingura rasa fructoza

1 lingura otet balsamic

ulei de masline

sare, piper

 

Taiati rosiile in jumatate, le puneti intr-o tavita mica si le amestecati cu ulei de masline,cateva crengute de rozmarin tocate, sare si piper - le dati la cuptor la 180 grade celsius timp de 15-20 minute (pana se inmoaie). Cand sunt gata, adaugati fructoza si otetul balsamic si lasati acoperit vasul pana veti avea nevoie de ele.

Intr-o tigaie mare caliti in ulei de masline ceapa si usturoiul pana devin sticloase, adaugati rozmarin tocat marunt, ardeiul iute taiat feliute, la 1-2 minute adaugati si vinul - lasati cateva clocote.

Adaugati apoi midiile si fierbeti-le acoperit, scuturand mereu vasul, 7-8 minute.

Adaugati rosiile si zeama lor , mai invartiti in ele circa 1 minut, luati-le de pe foc si serviti.

Minunat de gustoase!

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions