Midii in budoar :) |
Scris de Gabriela Man |
Reteta e preluata de la Radu Dumitrescu, de aici. Va recomand sa intrati pe blog, pe langa fotografii "pas cu pas", veti citi si un articol extrem de b ine scris Mi-nu-na-te! Avem nevoie de: 1 plasa de midii (circa 1 kilogram) bine curatate (aruncati pe cele deschise, insa mai inainte dati cateva bobarnace pe cochilie - daca se inchid sunt vii, pastrati-le) 1 caserola micuta rosii cherry (250 g) 1 legatura rozmarin (se pare ca acesta e secretul) 2 cepe micute tocate marunt 4-5 catei de usturoi tocati marunt cu cutitul 1 ardei iute mic si rosu 250 ml vin alb demisec 1 lingura rasa fructoza 1 lingura otet balsamic ulei de masline sare, piper
Taiati rosiile in jumatate, le puneti intr-o tavita mica si le amestecati cu ulei de masline,cateva crengute de rozmarin tocate, sare si piper - le dati la cuptor la 180 grade celsius timp de 15-20 minute (pana se inmoaie). Cand sunt gata, adaugati fructoza si otetul balsamic si lasati acoperit vasul pana veti avea nevoie de ele. Intr-o tigaie mare caliti in ulei de masline ceapa si usturoiul pana devin sticloase, adaugati rozmarin tocat marunt, ardeiul iute taiat feliute, la 1-2 minute adaugati si vinul - lasati cateva clocote. Adaugati apoi midiile si fierbeti-le acoperit, scuturand mereu vasul, 7-8 minute. Adaugati rosiile si zeama lor , mai invartiti in ele circa 1 minut, luati-le de pe foc si serviti. Minunat de gustoase! Pofta buna!
|