Acasă Reţete Mâncăruri Midii provensale

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Midii provensale Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Se prepara foarte rapid si sunt savuroase!

Am gasit pe internet 2 variante pentru a prepara acest fel de mancare, eu l-am facut pe cel simplu (doar midii, ulei masline, rosii, vin si usturoi) - se pare ca aceasta e reteta originala.

Sunt o sursa extraordinara de minerale si omega-3, iar pretul lor este foarte bun (10 lei/kg). 1 kg midii e suficient pentru 2-3 persoane.

Ingrediente:

 

 

1 kg midii

3 linguri ulei de masline (in unele retete se adauga la ulei si 30-40 g unt)

2 rosii decojite cubulete

1 capatana de usturoi medie

200 ml vin alb demisec

sare, piper - proaspat rasnite, dupa gust

o legatura patrunjel verde

Spalati midiile; aruncati pe cele deschise (inainte ciocaniti-le cu un bobarnac, daca se inchid e ok - sunt vii).

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta; puneti usturoiul tocat foarte marunt, lasati-l 10 secunde; puneti rosiile, lasati 1-2 minute; adaugati vinul.

Cand ajung toate la temperatura de fierbere, lasati sa fiarba 2-3 minute.

Aruncati midiile in tigaie si acoperiti cu un capac; scuturati cratita din cand in cand sa se amestece bine cu sosul. Lasati sa fiarba 7-8 minute. Adaugati la final patrunjelul tocat si opriti focul.

Se servesc cu paine "slabesti mancand" prajita si vin alb.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions