Acasă Reţete Mâncăruri Fusilli "slabesti mancand" cu fructe de mare (scoici, creveti etc)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Fusilli "slabesti mancand" cu fructe de mare (scoici, creveti etc) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta este trimisa de catre Laura Valculescu (din grupul de prieteni ai paginii "Slabesti mancand"). Citez din mesajul Laurei, pentru ca este util ca sfat: "Eu data trecuta am facut cu mix de fructe de mare, ca aia aveam.Dar le prefer cu scoici si cozi de creveti, sunt mult mai bune."

Sunt rapide si foarte gustoase!

Aveti nevoie, pentru 4 persoane:

200 g fusilli "slabesti mancand"
-300 - 400 g mix de fructe de mare sau 200 g creveti si 150 g de scoici curatate
-4-5 catei de usturoi
-2-3 fire de patrunjel verde tocat
-1 ardei iute
-50 ml de vin alb sec
-1 cutie de rosii decojite si taiate cubulete
-2 linguri de ulei masline sau rapita
-sare, piper dupa gust

Se rumeneste putin usturoiul cu patrunjelul si ardeiul iute, apoi se adauga fructele de mare/crevetii si scoicile-neaparat scurse foarte , foarte bine dupa dezghetare, mai ales fructele de mare.

Se tin atat cat este nevoie ca sa se rumeneasca usor, la foc nu foarte iute, apoi se toarna vinul peste ele.Cand dispare mirosul de alcool punem si rosiile taiate cubulete, potrivim de sare si piper, mai tinem tigaia pe foc cateva minte si apoi amestecam sosul clocotit cu pastele fierbinti.

Pofta buna!

//
 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions