Acasă Reţete Mâncăruri Fusilli cu sos pesto
Fusilli cu sos pesto Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Imi place foarte tare sosul pesto, insa mult timp nici nu am altbanuit ca

se prepara in casa foarte usor!

Eu prepar cam 4-5 portii o data, si le congelez in pungulite la congelator.

Reteta prezentata e suficienta pentru 2 portii de fusilli "slabesti mancand"

(cam 130-140 g pentru 2 persoane,sunt foarte satioase).

Reteta e preluata de pe reteteleluiradu.ro, dupa ce am cautat si am citit diverse variante, aceasta ( a lui Radu) mi s-a parut cea mai interesanta si atractiva. 

Pentru 2 portii de sos pesto:

2 catei usturoi

30 g seminte pin (prajite putin intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei)

30 g pecorino ras (parmezan de calitate)

20 g frunze si tulpini fragede de busuioc (eu mi-am cumparat un ghiveci, 20 g a insemnat sa jumulesc cam jumatate de ghiveci)

5 linguri ulei de masline extravirgin

putina sare

Dati la blender semintele de pin, busuiocul, sare,usturoiul si parmezanul - pana obtineti o crema; apoi mixati in continuare adaugand uleiul de masline, lingura cu lingura.

Sosul pesto e gata!

Fierbeti paste de casa (preparate di premix pentru patiserie, gasiti aici retete, cu ou sau fara ou), apoi le scurgeti, puneti sosul pesto si presarati parmezan.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions