Fusilli cu sos pesto |
Scris de Gabriela Man |
Imi place foarte tare sosul pesto, insa mult timp nici nu am banuit ca se prepara in casa foarte usor! Eu prepar cam 4-5 portii o data, si le congelez in pungulite la congelator. Reteta prezentata e suficienta pentru 2 portii de fusilli "slabesti mancand" (cam 130-140 g pentru 2 persoane,sunt foarte satioase). Reteta e preluata de pe reteteleluiradu.ro, dupa ce am cautat si am citit diverse variante, aceasta ( a lui Radu) mi s-a parut cea mai interesanta si atractiva. Pentru 2 portii de sos pesto: 2 catei usturoi 30 g seminte pin (prajite putin intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei) 30 g pecorino ras (parmezan de calitate) 20 g frunze si tulpini fragede de busuioc (eu mi-am cumparat un ghiveci, 20 g a insemnat sa jumulesc cam jumatate de ghiveci) 5 linguri ulei de masline extravirgin putina sare Dati la blender semintele de pin, busuiocul, sare,usturoiul si parmezanul - pana obtineti o crema; apoi mixati in continuare adaugand uleiul de masline, lingura cu lingura. Sosul pesto e gata! Fierbeti paste de casa (preparate di premix pentru patiserie, gasiti aici retete, cu ou sau fara ou), apoi le scurgeti, puneti sosul pesto si presarati parmezan. Pofta buna! |