Pui cu smantana si ciuperci |
Scris de Gabriela Man |
Reteta este preluata si adaptata de pe Good Food, de aici http://www.goodfood.ro/reteta/pui-cu-ciuperci-si-smantana-19994.html.
Foarte rapida, se serveste cu mamaliguta din faina de naut (eu imi prepar faina de naut in casa, ca sa fie integrala: dau prin rasnita de cafea nautul; apoi tot cern cu o sita mai mare, ce imi ramane in sita mai bag la rasnita etc), sau cu tagliatelle facute in casa ( gasiti reteta aici http://www.slabestimancand.ro/retete
/retete-de-baza/66-taietei).
Ingrediente:
1 piept de pui;
200 gr. ciuperci champion (adaug eu - pot fi folosite si manatarci, hibi)
400 gr. smantana;
1 ceapa;
3 catei usturoi;
1 lg. unt - adaug: folositi ulei de masline, sau, oricum, nu topiti untul fara un pic ulei de masline
2 lg premix patiserie "slabesti mancand"
patrunjel
sare
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete, ceapa se curata spala si se toaca marunt, la fel si ciupercile.
Se pun in tigaie untul la topit (cu ulei de masline), apoi cubuletele de pui si se lasa sa se rumeneasca 5 min. Dupa care se adauga ceapa tocata si ciupercile si se mai lasa cam 10 min sa scada apa lasata de ciuperci si se pune usutroiul pisat.
Lasam totul la foc mediu cam 5 minutele dupa care adaugam 1 cana de apa si lasam sa fiarba.
Intre timp desfacem cele 2 lg de faina in putina apa rece si o amestecam cu smantana si o punem in tigaie. Amestecam continuu sa nu se prinda si mai lasam pe foc cam 10 minute.
Dupa ce stingem focul adaugam patrunjel tocat marunt si acoperim cu un capac.
Se serveste foarte bine cu mamaliguta calda - din faina de naut(!).
Sau - cu fusilli sau taglatelle din premix patiserie "Slabesti mancand").
Pofta buna! |