Clatite cu pui si sos de ciuperci |
Scris de Gabriela Man |
Un preparat pe care il serveam cu mare placere la o pensiune din Tg. Mures. Am facut rost de reteta, este usor de preparat, nu necesita cine stie ce indemanare. Doar sa stiti sa coaceti clatitele in tigaie! Am folosit o tigaie de 26 cm diametru, astfel ca o portie consta dintr-o clatita si sosul aferent (sunt foarte satioase, am probat personal). Fiind foarte satioase, consider ca acest preparat constituie fel principal in cadrul unui meniu.
Ingrediente pentru 4 portii: Aluat clatite: 1 ou 1 lingura smantana nefermentata 30% grasime diluata cu apa pana la 160 ml lichid 80 g premix patiserie "Slabesti mancand" 1 lingurita ulei de masline sare Umplutura de pui: 4 pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele 1 ceapa medie 2 linguri ulei de masline sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara rasa Sos de ciuperci: 6 champignoane 2 linguri ulei de masline 120 ml smantana nefermentata 30% grasime 2 linguri smantana fermentata 12% grasime sare, piper patrunjel verde pentru ornat la sfarsit
Preparati aluatul de clatite: bateti oul cu un praf de sare cu un tel; adaugati alternativ lichidul si premixul, amestecand cu telul; la sfarsit adaugati 1 lingurita ulei de masline; lasati la frigider 20 minute.
Preparati umplutura de pui: puneti la inabusit, intr-o tigaie antiaderenta, in uleiul de masline, ceapa tocata marunt (cu 2 linguri de apa); puneti dupa 3-4 minute pulpele de pui taiate cubulete, amestecati 1-2 minute descoperit; condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa; adaugati 2-3 linguri de apa si inabusiti cu capacul pus pe tigaie 5-6 minute, pana constatati ca s-a inmuiat bine pulpele de pui si a scazut lichidul. Tocati totul cu blenderul sa faceti o pasta fina.
Sosul de ciuperci: tocati ciupercutele marunt; inabusiti-le in 1-2 linguri ulei de masline; cand a scazut tot lichidul pe care l-au lasat, condimentati cu sare, piper si adaugati smantana nefermentata, fierbeti 1-23 minute; apoi adaugati smantana fermentata si luati sosul de pe foc.
Umpleti clatitele cu tocatura de pui, turnati deasupra sosul de ciuperci si presarati patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna! |