Acasă Reţete Mâncăruri Clatite cu pui si sos de ciuperci

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Clatite cu pui si sos de ciuperci Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Un preparat pe care il serveam cu mare placere la o pensiune din Tg. Mures. Am facut rost de reteta, este usor de preparat, nu necesita cine stie ce indemanare. Doar sa stiti sa coaceti clatitele in tigaie!

Am folosit o tigaie de 26 cm diametru, astfel ca o portie consta dintr-o clatita si sosul aferent (sunt foarte satioase, am probat personal). Fiind foarte satioase, consider ca acest preparat constituie fel principal in cadrul unui meniu.

 

clatite_pui_ciuperciIngrediente pentru 4 portii:

Aluat clatite:

1 ou

1 lingura smantana nefermentata 30% grasime diluata cu apa pana la 160 ml lichid

80 g premix patiserie "Slabesti mancand"

1 lingurita ulei de masline

sare

Umplutura de pui:

4 pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele

1 ceapa medie

2 linguri ulei de masline

sare, piper, 1 varf de cutit nucsoara rasa

Sos de ciuperci:

6 champignoane

2 linguri ulei de masline

120 ml smantana nefermentata 30% grasime

2 linguri smantana fermentata 12% grasime

sare, piper

patrunjel verde pentru ornat la sfarsit

 

Preparati aluatul de clatite: bateti oul cu un praf de sare cu un tel; adaugati alternativ lichidul si premixul, amestecand cu telul; la sfarsit adaugati 1 lingurita ulei de masline; lasati la frigider 20 minute.

 

Preparati umplutura de pui: puneti la inabusit, intr-o tigaie antiaderenta, in uleiul de masline, ceapa tocata marunt (cu 2 linguri de apa); puneti dupa 3-4 minute pulpele de pui taiate cubulete, amestecati 1-2 minute descoperit; condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa; adaugati 2-3 linguri de apa si inabusiti cu capacul pus pe tigaie 5-6 minute, pana constatati ca s-a inmuiat bine pulpele de pui si a scazut lichidul. Tocati totul cu blenderul sa faceti o pasta fina.

 

Sosul de ciuperci: tocati ciupercutele marunt; inabusiti-le in 1-2 linguri ulei de masline; cand a scazut tot lichidul pe care l-au lasat, condimentati cu sare, piper si adaugati smantana nefermentata, fierbeti 1-23 minute; apoi adaugati smantana fermentata si luati sosul de pe foc.

 

Umpleti clatitele cu tocatura de pui, turnati deasupra sosul de ciuperci si presarati patrunjel proaspat tocat.

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions