Tagliatele cu bacon |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reteta o am de mult timp, de la un restaurant cu specific italienesc. Extrem de gustoasa, de aromata si foarte rapid de preparat. Ingrediente pentru 2 persoane: 250 g tagliatele de casa, reteta (cu ou sau fara ou) aici 40 g ceapă tăiată mărunt ( o esalota micuta) 2 catei de usturoi tocati marunt 120 g şuncă 60 g bacon 150 g roşii cubuleţe în bulion (sau roşii intregi decojite în bulion) 150 ml smântână dulce 32% grăsime 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă fructoză sare, piper oregano, busuioc parmezan ras Eu am facut tagliatele cu reteta fara ou (imi plac mai mult), imediat le-am si taiat, fara sa astept sa se mai usuce: se intinde foaia subtire, se infaineaza bine si pe o parte si pe cealalta, se face rulou apoi se taie felii; se desface apoi fiecare felie. Foarte usor le desfaceti daca le acoperiti bine cu faina, apoi incepeti sa le vanturati usor, le va deface faina aproape pe toate :) . Se fierb pastele în apă cu sare timp de 5-8 minute (cele fara ou fierb mai repede). Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se bagă la blender roşiile cu fructoza, sare, oregano, busuioc. Se pune la incins o tigaie antiaderenta, la foc mic, se adauga uleiul de masline si usturoiul; la cateva secunde adaugati ceapa (cu 1-2 linguri apa, o inabusiti) si, la scurt timp , baconul si sunca taiate cubulete. La final se adauga sosul de rosii si smantana. Se mai lasa 1 minut, apoi se iau de pe foc. Se adaugă pastele fierte şi se amestecă. Se servesc cu parmezan ras. |