Acasă Reţete Mâncăruri Tagliatele cu bacon

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Tagliatele cu bacon Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta o am de mult timp, de la un restaurant cu specific italienesc.alt

Extrem de gustoasa, de aromata si foarte rapid de preparat.

Ingrediente pentru 2 persoane:

250 g tagliatele de casa, reteta (cu ou sau fara ou) aici

40 g ceapă tăiată mărunt ( o esalota micuta)

2 catei de usturoi tocati marunt

120 g şuncă

60 g bacon

150 g roşii cubuleţe în bulion (sau roşii intregi decojite în bulion)

150 ml smântână dulce 32% grăsime

2 linguri ulei de măsline extravirgin

1 linguriţă fructoză

sare, piper

oregano, busuioc

parmezan ras

Eu am facut tagliatele cu reteta fara ou (imi plac mai mult), imediat le-am si taiat, fara sa astept sa se mai usuce: se intinde foaia subtire, se infaineaza bine si pe o parte si pe cealalta, se face rulou apoi se taie felii; se desface apoi fiecare felie. Foarte usor le desfaceti daca le acoperiti bine cu faina, apoi incepeti sa le vanturati usor, le va deface faina aproape pe toate :) .

Se fierb pastele în apă cu sare timp de 5-8 minute (cele fara ou fierb mai repede). Se scurg si se clatesc cu apa rece.

Se bagă la blender roşiile cu fructoza, sare, oregano, busuioc.

Se pune la incins o tigaie antiaderenta, la foc mic, se adauga uleiul de masline si usturoiul; la cateva secunde adaugati ceapa (cu 1-2 linguri apa, o inabusiti) si, la scurt timp , baconul si sunca taiate cubulete. La final se adauga sosul de rosii si smantana. Se mai lasa 1 minut, apoi se iau de pe foc.

Se adaugă pastele fierte şi se amestecă.

Se servesc cu parmezan ras.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions