Tagliatele cu carne |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reteta am primit-o de la un restaurant cu specific italienesc. Â 250 g tagliatele de casa, reteta aici 50 ml vin alb demisec 1-2 lingurite fructoza Separat căliţi usturoiul, taiat pe lung in sferturi, în ulei de măsline (foarte scurt, altfel se amareste). Adăugaţi ceapă si 2 linguri apa şi mai lăsaţi până ceapa devine sticloasă. Adăugaţi carnea, înăbuşiţi încă 3 - 4 minute, apoi adăugaţi cubuletele de rosii (pasate sau nu la blender), fructoza şi vinul. Lăsaţi pe foc până scade sosul şi carnea a fiartă (cca. 20 minute). Cu putin timp inainte de a lua de pe foc, condimentati (sare, piper, eventual chilli, oregano obligatoriu) Serviţi tagliatelele cu sosul de carne deasupra, cu parmezan ras presărat şi oregano. Pofta buna! |