Acasă Reţete Mâncăruri Tagliatele cu carne
Tagliatele cu carne Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta am primit-o de la un restaurant cu specific italienesc.alt

 

250 g tagliatele de casa, reteta aici
200 g carne tocată (vită, pui)
150-200 g rosii cubulete (de la conserva)
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri ulei de măsline

50 ml vin alb demisec

1-2 lingurite fructoza
Sare, piper, chilli
Parmezan ras
Oregano

Fierbeţi tagliatelele şi le strecuraţi.

Separat căliţi usturoiul, taiat pe lung in sferturi, în ulei de măsline (foarte scurt, altfel se amareste).

Adăugaţi ceapă si 2 linguri apa şi mai lăsaţi până ceapa devine sticloasă.

Adăugaţi carnea, înăbuşiţi încă 3 - 4 minute, apoi adăugaţi cubuletele de rosii (pasate sau nu la blender), fructoza şi vinul.

Lăsaţi pe foc până scade sosul şi carnea a fiartă (cca. 20 minute). Cu putin timp inainte de a lua de pe foc, condimentati (sare, piper, eventual chilli, oregano obligatoriu)

Serviţi tagliatelele cu sosul de carne deasupra, cu parmezan ras presărat şi oregano.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions