Mâncare din viţel cu sos alb |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
400 g muşchi / spata de viţel Tăiaţi carnea cuburi sau julien. Înăbuşiţi carnea în 2 linguri de ulei de măsline, adăugaţi ceapa şi mai lăsaţi 2-3 minute (până se evaporă zeama lăsată de ceapă). Adăugaţi morcovii şi ţelină, adăugaţi apă caldă cât să le acopere şi fierbeţi înăbuşit cca. o oră. Scoateţi apoi ţelină şi morcovii. Adăugaţi feliile de ciuperci şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 20 minute. În acest timp dregeţi cu sare şi piper, adăugaţi frunzele de dafin. Separat diluaţi premixul cu puţină apă rece. Strecuraţi carnea şi ciupercile şi păstraţi-le la cald. În zeama rămasă adăugaţi premixul diluat cu apă şi daţi câteva clocote (să fiarbă făina). Opriţi focul şi după ce lăsaţi câteva minute să se mai domolească temperatura, adăugaţi gălbenuşul diluat cu puţină apă şi zeama din mâncare (ca să nu se coaguleze trebuie să aduceţi treptat temperatura gălbenuşului la cea a mâncării). Adăugaţi înapoi în cratiţă carnea şi ciupercile şi lăsaţi 2-3 minute să se întrepătrundă aromele. |