Acasă Reţete Mâncăruri Mâncare din viţel cu sos alb
Mâncare din viţel cu sos alb Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

400 g muşchi / spata de viţel
1 ceapă mare
300 g ciuperci albe de cultură (champignons)
2 morcovi medii
1 felie de ţelină
3 linguri ulei de măsline
1 gălbenuş
1 lingură premix pâine „Slăbeşti Mâncând”
2 frunze de dafin
Sare, piper
Verdeaţă pentru servit

Curăţaţi legumele; tăiaţi ceapa mărunt; tăiaţi morcovii în două jumătăţi (îi veţi arunca după ce e gata mâncarea); curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le bucăţi.

Tăiaţi carnea cuburi sau julien.

Înăbuşiţi carnea în 2 linguri de ulei de măsline, adăugaţi ceapa şi mai lăsaţi 2-3 minute (până se evaporă zeama lăsată de ceapă). Adăugaţi morcovii şi ţelină, adăugaţi apă caldă cât să le acopere şi fierbeţi înăbuşit cca. o oră.

Scoateţi apoi ţelină şi morcovii. Adăugaţi feliile de ciuperci şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 20 minute. În acest timp dregeţi cu sare şi piper, adăugaţi frunzele de dafin.

Separat diluaţi premixul cu puţină apă rece.

Strecuraţi carnea şi ciupercile şi păstraţi-le la cald.

În zeama rămasă adăugaţi premixul diluat cu apă şi daţi câteva clocote (să fiarbă făina). Opriţi focul şi după ce lăsaţi câteva minute să se mai domolească temperatura, adăugaţi gălbenuşul diluat cu puţină apă şi zeama din mâncare (ca să nu se coaguleze trebuie să aduceţi treptat temperatura gălbenuşului la cea a mâncării). Adăugaţi înapoi în cratiţă carnea şi ciupercile şi lăsaţi 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.

Puteţi prepara acest fel de mâncare şi cu alte cărnuri (pui, cotlet de porc).

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions