Acasă Reţete Mâncăruri Chilli con carne
Chilli con carne Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

300 g carne de vită (sau pui) tăiată cubuleţe
500 - 600 g fasole boabe fiartă (conservă de fasole în apă)
2 - 3 cepe mari
5 - 6 roşii mari
4 căţei de usturoi
2 - 3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 linguriţă praf de chimen
Sare, piper

1 ardei iute

cateva picaturi sos Tabasco (facultativ)

Tăiaţi roşiile cuburi. Tăiaţi ceapă şi usturoiul mărunt.

Prăjiţi uşor carnea într-o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline.

Adăugaţi toate ingredientele cu excepţia fasolei si a ardeiului iute, amestecaţi puţin. Adăugaţi după 1 minut apa caldă cât să le acopere şi fierbeţi înăbuşit timp de o oră daca e vita, 20-30 minute daca e pui.

Cu un sfert de oră înainte de a fi gata mâncarea, adăugaţi fasolea fiartă si bucatele de ardei iuteşi continuaţi fierberea.

Sosul Tabasco eu il adaug cand fierb rosiile.

Serviti cu orez basmati fiert, cu felii de paine "slabesti mancand" prajite sau cu lipii facute in casa din premix pentru patiserie "slabesti mancand".

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions