Acasă Reţete Mâncăruri Mâncare de ciuperci cu carne (pui, vită)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Mâncare de ciuperci cu carne (pui, vită) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Acesta e un fel de mâncare care merge foarte bine cu ciuperci de cultură brune (champignons brune), singure sau în amestec cu hribi (mânătărci) de pădure.

600-700 g carne (pui, vită) – tăiată julien sau cuburi
200 ml supă de carne sau apă caldă
250 g ciuperci tăiate felii mari
2-3 cepe tocate mărunt
2 căţei usturoi tăiaţi mărunt
2 ardei graşi tăiaţi cuburi (galben şi roşu)
1 conservă mică de roşii decojite în suc de roşii, pasate la blender
1 linguriţă oţet
1-2 linguriţe fructoză
2-3 linguri ulei de măsline
Măghiran, chimen
Sare, piper, poia de ardei dulce, boia de ardei iute

Înăbuşiţi carnea în ulei de măsline. Adăugaţi ceapă şi usturoiul şi înăbuşiţi până se evaporă zeama lăsată de ceapă.

Adăugaţi piureul de roşii, oţetul, fructoza, supa de carne sau apă călduţă şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca. 40-50 minute (până e aproape gata carnea).

Adăugaţi ardeii şi mai fierbeţi 15 minute.

Apoi adăugaţi ciupercile, mai lăsaţi pe foc 20 minute. La sfârşit dregeţi de sare, piper şi boia. Stingeţi focul şi adăugaţi măghiranul.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions