Legume la tigaie |
Scris de Gabriela Man |
LEGUME LA TIGAIE 2 vinete 2 dovlecei 5 căţei usturoi 1 roşie mare sau 2 linguri bulion de casă (fără zahăr) ulei măsline mărar * Încălziţi uleiul, puneţi 2 căţei de usturoi şi lăsaţi-i până capătă culoare gălbuie. Îi scoateţi şi îi aruncaţi. * Puneţi în ulei dovleceii tăiaţi cubuleţe şi caliţi-i 6 – 8 minute. * Puneţi apoi vinetele tăiate cubuleţe şi căliţi totul încă 12 – 15 minute. * Puneţi roşia decojită tăiată cubuleţe sau bulionul şi mai lăsaţi 2-3 minute. * Puneţi usturoiul rămas, stors ca pentru mujdei, mărarul; opriţi focul şi acoperiţi cu capac. Lăsaţi 5 minute să se întrepătrundă aromele. Puteţi adăuga şi diverse alte legume. Este bun şi cu 3-4 picături de sos soia (fără zahăr) adăugat după ce aţi oprit focul. |