Salsa de mango |
Scris de Gabriela Man |
O garnitura exotica care merge extraordinar cu peste, mai ales la gratar, sau care poate fi consumata ca atare, ca o salata aperitiv. Delicioasa, aromata si racoroasa. Pentru 2 portii: 1 mango maricel, copt bine 1/2 ardei gras rosu (eu am pus ardei kapia) 1/2 ardei iute verde 1/2 ceapa rosie micuta sau 1 ceapa verde patrunjel verde sau coriandru verde, circa 2 linguri de frunze tocate marunt 1-2 linguri zeama de lime (merge si lamaie, dar limeta e mai potrivita la acest preparat) sare 1-2 linguri ulei de masline extravirgin (sunte retete fara ulei, mie imi place sa-l adaug) Tocati mango, ardeii si ceapa cubulete mici, cu rabdare. Adaugati patrunjelul (sau coriandrul). Potriviti cu zeama de lamaie, sare si ulei. Lasati 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele, eventual cat pregatiti pestele. Pofta buna!  |