Cremă pentru tiramisu |
Scris de Gabriela Man |
CREMĂ PENTRU TIRAMISU 4 gălbenuşuri * Înmuiaţi gelatina în apă rece. * Bateţi gălbenuşurile cu fructoza pe bain – marine. Adăugaţi gelatina stoarsă bine şi bateţi cu telul să o dizolvaţi. Apa nu trebuie să clocotească tare. * Adăugaţi în compoziţie mascarpone, lingură cu lingură, se înglobează atent. Dacă faceţi cu mascarpone şi frişcă, întâi înglobaţi brânza mascarpone şi apoi frişca. Blatul – cel de pandişpan. Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso. CREMĂ PENTRU TIRAMISU Varianta 2 225 g cremă mascarpone * Se freacă gălbenuşurile cu fructoza până se obţine o cremă spumoasă. * Adăugaţi apoi cu grijă mascarpone, frişca, albuşul şi esenţa de vanilie. Blatul – cel de pandişpan (preparat cu făină pentru patiserie « Slăbeşti mâncând »). Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso. |