Acasă Reţete Deserturi Cremă pentru tiramisu
Cremă pentru tiramisu Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 1

4 gălbenuşuri
60 g fructoză
500 g mascarpone (sau 250 g mascarpone şi 250 g frişcă bătută)
3 foi gelatină
esenţă vanilie


* Înmuiaţi gelatina în apă rece.
* Bateţi gălbenuşurile cu fructoza pe bain – marine. Adăugaţi gelatina stoarsă bine şi bateţi cu telul să o dizolvaţi. Apa nu trebuie să clocotească tare.
* Adăugaţi în compoziţie mascarpone, lingură cu lingură, se înglobează atent. Dacă faceţi cu mascarpone şi frişcă, întâi înglobaţi brânza mascarpone şi apoi frişca.

 
Blatul – cel de pandişpan. Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.

 

 

 

CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 2

225 g cremă mascarpone
225 g frişcă bătută
5 gălbenuşuri
1 albuş bătut spumă
120 g fructoză
esenţă de vanilie


* Se freacă gălbenuşurile cu fructoza până se obţine o cremă spumoasă.
* Adăugaţi apoi cu grijă mascarpone, frişca, albuşul şi esenţa de vanilie.

 
Blatul – cel de pandişpan (preparat cu făină pentru patiserie « Slăbeşti mâncând »). Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.
 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions