Acasă Reţete Deserturi Cremă pentru tiramisu

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cremă pentru tiramisu Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 1

4 gălbenuşuri
60 g fructoză
500 g mascarpone (sau 250 g mascarpone şi 250 g frişcă bătută)
3 foi gelatină
esenţă vanilie


* Înmuiaţi gelatina în apă rece.
* Bateţi gălbenuşurile cu fructoza pe bain – marine. Adăugaţi gelatina stoarsă bine şi bateţi cu telul să o dizolvaţi. Apa nu trebuie să clocotească tare.
* Adăugaţi în compoziţie mascarpone, lingură cu lingură, se înglobează atent. Dacă faceţi cu mascarpone şi frişcă, întâi înglobaţi brânza mascarpone şi apoi frişca.

 
Blatul – cel de pandişpan. Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.

 

 

 

CREMĂ PENTRU TIRAMISU

Varianta 2

225 g cremă mascarpone
225 g frişcă bătută
5 gălbenuşuri
1 albuş bătut spumă
120 g fructoză
esenţă de vanilie


* Se freacă gălbenuşurile cu fructoza până se obţine o cremă spumoasă.
* Adăugaţi apoi cu grijă mascarpone, frişca, albuşul şi esenţa de vanilie.

 
Blatul – cel de pandişpan (preparat cu făină pentru patiserie « Slăbeşti mâncând »). Îl stropiţi cu cafea ness sau expresso.
 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions