Acasă Reţete Deserturi Cremă pentru tort Diplomat

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cremă pentru tort Diplomat Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

CREMĂ PENTRU TORT DIPLOMAT

 

3 ouă mari
150 ml lapte (din 75 ml smântână dulce 15% îndoită cu 75 ml apă)
140 g fructoză
500 g frişcă
6,5 foi gelatină
esenţă de vanilie
puţină sare (orice cremă trebuie puţin sărată pentru accentuarea aromelor)

 

* Înmuiaţi gelatina în lapte (într-un castron de 3 l de inox). Lăsaţi cam 40 – 50 minute până ce gelatina absoarbe laptele.
* Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi toată fructoza şi bateţi spuma tare.
* Bateţi frişca şi o lăsaţi deoparte.
* Adăugaţi peste gelatină albuşurile şi gălbenuşurile, amestecând cu telul pară. Puneţi pe bain-marine şi bateţi continuu cu telul până ce crema capătă consistenţa unei smântâni groase şi spumoase (6-7 minute). Apa nu trebuie să clocotească şi insistaţi cu telul pe fundul castronului ca să nu vi se brânzească compoziţia.
* Puneţi apoi castronul în apă rece şi amestecaţi continuu cu telul ca să răciţi uniform compoziţia; răciţi până la temperatura degetului.
* Puneţi 3–4 linguri frişcă bătută în compoziţia cu gelatină, amestecaţi uşor cu telul. Apoi răsturnaţi şi restul de frişcă, amestecând uşor. Frişca nu trebuie să fie prea rece, între cele 2 compoziţii nu trebuie să fie diferenţe mari de temperatură (altfel se brânzeşte gelatina).
* Puneţi esenţa de vanilie şi orice bucăţi de fructe doriţi.

 

Important: dacă vreţi să adăugaţi kiwi crud, acesta trebuie tăiat cuburi şi opărit înainte de a-l adăuga în compoziţie (altfel împiedică legarea gelatinei).

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions