Acasă Reţete Deserturi Îngheţată de zmeură
Îngheţată de zmeură Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

ÎNGHEŢATĂ DE ZMEURĂ (CĂPŞUNI, FRAGI, COACĂZE, AFINE, MURE)

(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie") alt

500 g zmeură
400 g smântână nefermentata (pentru smantana) 15 – 20 %
sucul de la 1 lămâie
2 albuşuri
80 g fructoză


Speli zmeura, o striveşti cu furculiţa, o amesteci cu smântână şi adaugi suc de lămâie
Baţi spumă cele 2 albuşuri, pui treptat fructoza şi baţi până se întăresc bine albuşurile
Amesteci spuma de albuşuri cu compoziţia cu smântână, omogenizezi îngheţata şi dai la congelator 4 ore
După ce pui crema la congelator, în momentul în care începe să îngheţe pe margine, scoţi vasul şi amesteci repede cu o lingură de lemn; repeţi operaţia până îngheaţă bine de tot; e valabil pentru toate îngheţatele. Sau, scoti vasul deupa ce a inghetat compozitia si il mixezi cu blenderul vertical, pentru a deveni compozitia cremoasa.

Se poate prepara si cu capsuni.

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions