Scris de Gabriela Man
|
ÎNGHEŢATĂ DE ZMEURĂ (CĂPŞUNI, FRAGI, COACĂZE, AFINE, MURE)
(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie")Â 
500 g zmeură 400 g smântână nefermentata (pentru smantana) 15 – 20 % sucul de la 1 lămâie 2 albuşuri 80 g fructoză
Speli zmeura, o striveşti cu furculiţa, o amesteci cu smântână şi adaugi suc de lămâie Baţi spumă cele 2 albuşuri, pui treptat fructoza şi baţi până se întăresc bine albuşurile Amesteci spuma de albuşuri cu compoziţia cu smântână, omogenizezi îngheţata şi dai la congelator 4 ore După ce pui crema la congelator, în momentul în care începe să îngheţe pe margine, scoţi vasul şi amesteci repede cu o lingură de lemn; repeţi operaţia până îngheaţă bine de tot; e valabil pentru toate îngheţatele. Sau, scoti vasul deupa ce a inghetat compozitia si il mixezi cu blenderul vertical, pentru a deveni compozitia cremoasa.
Se poate prepara si cu capsuni. |