Parfait de ciocolată |
Scris de Gabriela Man |
PARFAIT DE CIOCOLATĂ (reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie") 2 ouă 4 gălbenuşuri 70 g fructoză 500 ml frişcă 100 g ciocolată albă dietetică 100 g ciocolată > 70 % cacao 1 lingură cacao * Se bat pe bain – marine ouăle cu gălbenuşurile şi fructoza. Se aşează apoi castronul pe apă cu gheaţă şi se amestecă în compoziţie până ce se răceşte. Se împarte în 2. * Se bate frişca. Se topesc separat ciocolata albă şi cea amăruie, se lasă să se răcească. În ciocolata amăruie se adaugă cacao. * În prima jumătate de compoziţie cu ouă se adaugă ciocolată albă şi 1/2 din frişca bătută. În cealaltă jumătate se adaugă ciocolata amăruie şi restul de frişcă. * Tapetaţi o formă cu folie . Puneţi compoziţia cu ciocolata amăruie şi lăsaţi să se congeleze puţin. Apoi puneţi compoziţia cu ciocolată albă. * Daţi la congelator pentru 6 ore. |