Acasă Reţete Deserturi Parfait de ciocolată
Parfait de ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
PARFAIT DE CIOCOLATĂ

(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie")

 

2 ouă
4 gălbenuşuri
70 g fructoză
500 ml frişcă
100 g ciocolată albă dietetică
100 g ciocolată > 70 % cacao
1 lingură cacao

 

* Se bat pe bain – marine ouăle cu gălbenuşurile şi fructoza. Se aşează apoi castronul pe apă cu gheaţă şi se amestecă în compoziţie până ce se răceşte. Se împarte în 2.
* Se bate frişca. Se topesc separat ciocolata albă şi cea amăruie, se lasă să se răcească. În ciocolata amăruie se adaugă cacao.
* În prima jumătate de compoziţie cu ouă se adaugă ciocolată albă şi 1/2 din frişca bătută. În cealaltă jumătate se adaugă ciocolata amăruie şi restul de frişcă.
* Tapetaţi o formă cu folie . Puneţi compoziţia cu ciocolata amăruie şi lăsaţi să se congeleze puţin. Apoi puneţi compoziţia cu ciocolată albă.
* Daţi la congelator pentru 6 ore.

 
 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions