Acasă Reţete Deserturi Parfait de ciocolată

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Parfait de ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
PARFAIT DE CIOCOLATĂ

(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie")

 

2 ouă
4 gălbenuşuri
70 g fructoză
500 ml frişcă
100 g ciocolată albă dietetică
100 g ciocolată > 70 % cacao
1 lingură cacao

 

* Se bat pe bain – marine ouăle cu gălbenuşurile şi fructoza. Se aşează apoi castronul pe apă cu gheaţă şi se amestecă în compoziţie până ce se răceşte. Se împarte în 2.
* Se bate frişca. Se topesc separat ciocolata albă şi cea amăruie, se lasă să se răcească. În ciocolata amăruie se adaugă cacao.
* În prima jumătate de compoziţie cu ouă se adaugă ciocolată albă şi 1/2 din frişca bătută. În cealaltă jumătate se adaugă ciocolata amăruie şi restul de frişcă.
* Tapetaţi o formă cu folie . Puneţi compoziţia cu ciocolata amăruie şi lăsaţi să se congeleze puţin. Apoi puneţi compoziţia cu ciocolată albă.
* Daţi la congelator pentru 6 ore.

 
 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions