Acasă Reţete Deserturi Cremă mousse de ciocolată
Cremă mousse de ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
CREMĂ MOUSSE DE CIOCOLATĂ

 

250 ml lapte (făcut din smântână dulce 15% diluată cu apă în proporţia 1:1)
100 g ciocolată 75%
1 lingură ness (opţional)
3 linguri fructoză
4 foi gelatină
300 ml frişcă
1 linguriţă esenţă de rom
50 ml frişcă pt ornat

 

* Se pune laptele la fiert; se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi nessul; se amestecă până ce se dizolvă toate în lapte. Iei de pe foc, adaugi esenţa de rom şi laşi să se răcească amestecând din când în când.
* Pui gelatina la înmuiat în apa rece pentru 5 minute. După ce s-a înmuiat o storci bine în mâini şi o amesteci bine în compoziţia de ciocolată (aceasta să fie călduţă), până ce se dizolvă gelatina.
* Laşi vasul cu compoziţia la rece în frigider 30 minute (mai amesteci din când în când).
* Între timp baţi frişca .
* Când compoziţia de la frigider e rece adaugi frişca bătută, amestecând uşor cu telul pară.
* Pui în cupe şi laşi 3-4 ore la răcit în frigider.
* Ornezi cu frişcă bătută, presari ciocolata rasă peste .

 
 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions