Acasă Reţete Deserturi Cremă mousse de ciocolată

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cremă mousse de ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
CREMĂ MOUSSE DE CIOCOLATĂ

 

250 ml lapte (făcut din smântână dulce 15% diluată cu apă în proporţia 1:1)
100 g ciocolată 75%
1 lingură ness (opţional)
3 linguri fructoză
4 foi gelatină
300 ml frişcă
1 linguriţă esenţă de rom
50 ml frişcă pt ornat

 

* Se pune laptele la fiert; se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi nessul; se amestecă până ce se dizolvă toate în lapte. Iei de pe foc, adaugi esenţa de rom şi laşi să se răcească amestecând din când în când.
* Pui gelatina la înmuiat în apa rece pentru 5 minute. După ce s-a înmuiat o storci bine în mâini şi o amesteci bine în compoziţia de ciocolată (aceasta să fie călduţă), până ce se dizolvă gelatina.
* Laşi vasul cu compoziţia la rece în frigider 30 minute (mai amesteci din când în când).
* Între timp baţi frişca .
* Când compoziţia de la frigider e rece adaugi frişca bătută, amestecând uşor cu telul pară.
* Pui în cupe şi laşi 3-4 ore la răcit în frigider.
* Ornezi cu frişcă bătută, presari ciocolata rasă peste .

 
 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions