Cremă mousse de ciocolată |
Scris de Gabriela Man |
CREMĂ MOUSSE DE CIOCOLATĂ 250 ml lapte (făcut din smântână dulce 15% diluată cu apă în proporţia 1:1) 100 g ciocolată 75% 1 lingură ness (opţional) 3 linguri fructoză 4 foi gelatină 300 ml frişcă 1 linguriţă esenţă de rom 50 ml frişcă pt ornat * Se pune laptele la fiert; se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi nessul; se amestecă până ce se dizolvă toate în lapte. Iei de pe foc, adaugi esenţa de rom şi laşi să se răcească amestecând din când în când. * Pui gelatina la înmuiat în apa rece pentru 5 minute. După ce s-a înmuiat o storci bine în mâini şi o amesteci bine în compoziţia de ciocolată (aceasta să fie călduţă), până ce se dizolvă gelatina. * Laşi vasul cu compoziţia la rece în frigider 30 minute (mai amesteci din când în când). * Între timp baţi frişca . * Când compoziţia de la frigider e rece adaugi frişca bătută, amestecând uşor cu telul pară. * Pui în cupe şi laşi 3-4 ore la răcit în frigider. * Ornezi cu frişcă bătută, presari ciocolata rasă peste . |