Acasă Reţete Deserturi Corn tip croissant cu ciocolata
Corn tip croissant cu ciocolata Imprimare Email
Scris de DrMan   

Nu am stiut cum sa numesc aceste cornuri, pentru ca sunt muuult mai bune decat cornurile clasice. Aduc foarte mult cu croissantele, mai ales in prima zi - apoi se mai inmoaie putin. Aluatul este cel folosit la placinta cu carne, doar ca am folosit o alta impachetare( nu tip rulou, ci dreptunghi, voi explica tehnica mai jos), o impachetare la care a intrat un pic mai multa pasta cu ulei. Am constatat ca aluatului ii place mai mult asa, au iesit foite mai subtiri si mai crocante.

Ingrediente pentru 10-12 bucati( depinde de marime):

225 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

150 g apa minerala

12-13 g drojdie proaspata

1 lingura apa calduta

55 g ulei

1 lingurita otet

1 lingurita sare de mare150 g apa minerala

1-2 lingurite aluloza-monk

un varf de cutit pasta de vanilie - facultativ, dar merge la aluat

Pentru pasta de uns aluatul:

65 g ulei

60 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

70-100 g ciocolata termorezistenta( am avut picaturi termostabile "Sweeteria", le-am gasit la farmacia Tei

Frecati drojdia cu aluloza pana se lichefiaza, apoi adaugati lingura de apa calduta, 2 lingurite din cele 225 g premix cantarite si faceti o pasta. Lasati 10 minute sa se activeze drojdia.

Dupa acest timp, faceti o adancitura in premix, adaugati drojdia, jumatate din apa minerala, otetul, amestecati cu o lingura. Adaugati uleiul, amestecati. Adaugati sarea( nu o puneti intr-un singur loc, rasfirati-o pe deasupra aluatului), restul de apa minerala si amestecati cu lingura, apoi dati la framantat. Fie bagati paletele spirala ale unui mixer, fie il dati la un robot, fie il framantati manual. Eu il framant 6 minute la Kitchen Aid.

Puneti aluatul franantat intr-un castron uns cu ulei, acoperiti cu folie si lasati la dospit 30 minute. Nu trebuie sa se dubleze volumul, vrem doar sa creasca putin aluatul.

Ungeti masa cu ulei, ungeti si sucitorul si rasturnati aluatul pe masa. Il intindeti foaie dreptunghiulara destul de subtire, de circa 2-3 mm. Sa fie cam 40x50 cm.

Pozitionati-va pe latura lunga a luatului. Intindeti pasta cu ulei, dar lasati neuns pe lateralele din dreapta si stanga, vor veni peste partea unsa. Aduceti partea din dreapta in mijloc, aduceti si partea din stanga( sa fie fata in fata marginile, nu sa suprapuneti stanga pe dreapta!). Intilniti marginile lateralelor in mijlocul foii, veti avea 2 dreptunghiuri ( stanga si dreapta) cu latura mica spre Dvs. Ungeti cu pasta dreptunghiul din dreapta, veniti cu cel din stanga peste el( ca si cum ati inchide o carte) si veti obtine un dreptunghi lung, cu latura mica spre Dvs.

Ungeti dreptunghiul si impachetati-l pornind de sus, de circa 3 ori( ca o rostogolire). Veti ramane cu un dreptunghi mic. Il acoperiti cu folie sau cu vasul in care a stat la dospit si il lasati inca 20 minute.

Dupa 20 minute intindeti foaie de cca 3 mm, taiati triunghiuri din care veti modela cornurile, presarati pe ele ciocolata termorezistenta, formati cornurile. Ungeti cornurile cu galbenus diluat cu putin albus sau apa si dati la 190 grade pentru primele 6 minute, apoi la 175 grade pentru inca 19-20 minute.

La cuptorul meu a trebuit sa ridic tava spre sfarsit, de la nivelul 2 pe nivelul 3( mijloc), pentru ca se coceau mai repede pe baza si riscam sa se arda.

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions