Biscuiti Petit Beurre Jamila |
Scris de DrMan |
Pana la momentul in care scriu acest articol, am folosit de foarte multi ani o reteta mai veche de care, sincera sa fiu, nu eram chiar foarte multumita. Ieseau biscuitii gustosi, insa parca se inmuiau cam greu cand ii foloseam la tarte sau la salam de biscuiti. Reteta aceasta, preluata de pe canalul Jamilei - "Acum poti sa faci Biscuiti Petit Beurre la tine acasa" mi se pare mult mai simpla, mai rapida si rezultatul este mai bun. Eu am injumatatit cantitatile din reteta Jamilei si mi-a iesit o tava mare, daca doriti mai multi - dublati totul. Ingrediente: 250 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand" 60 g apa 100 g unt 82% grasime, topit 70 g fructoza, sau amestec* fructoza cu zahar de mesteacan - sa fie pudra( dat prin rasnita de cafea) 1 lingurita rasa sare de mare 1 lingurita praf de copt( 5 g) * Eu imi fac in casa un amestec de 60% fructoza si 40% zahar de mesteacan, il tin intr-o cutie ermetica si il folosesc la toate deserturile cu exceptia celor dospite cu drojdie sau maia( xilitolul inhiba dezvoltarea drojdiilor) sau a caramelului( xilitolul nu caramelizeaza). Nu ma intrebati de bezele, daca ar merge sau nu, pentru ca mie nu imi ies :)) Puneti intrr-un vas apa, sarea si inlocuitorul de zahar, amestecati sa se dizolve. Amestecati premixul cu praful de copt. Puneti untul peste apa, amestecati sa se omogenizeze, apoi turnati dintr-o data premixul si amestecati cu o lingura sau spatula, ca sa incorporati premixul. Adunati apoi aluatul cu mainile, intr-o bila, framantati cca 10 secunde cat sa va asigurati ca toate sunt omogenizate( dar nu framantam ca la un aluat obisnuit, nu trebuie activat glutenul). Puneti aluatul intr-o punga de plastic, aplatizati-l putin si il bagati la frigider pentru 30-45 minute( sa fie intarit, dar nu foarte tare, pentru ca il veti intinde greu - daca s-a intarit prea tare, il lasati putin la temperatura camerei pana se mai inmoaie). Inainte de a modela biscuitii, porniti cuptorul la 170-175 grade Celsius( mie imi place sa ii coc la 170 grade, pe nivelul 3 al cuptorului, adica la mijloc, caldura de sus-jos fara ventilatie). Il impartiti in doua si intindeti foaie subtire( nu groasa!) de cca 2 mm - intindeti aluatul intre doua hartii de copt. Decupati biscuiti, adunati resturile de aluat in bila si intindeti din nou, decupati iar biscuiti. Procedati la fel si cu a doua jumatate de aluat. Mi-au intrat toti biscuitii in tava cuptorului. Ii coaceti la 170-175 grade Celsius pana devin usor aurii( la cuptorul meu cca 17 minute la 170 grade Celsius). |