Acasă Reţete Deserturi Inghetata de nuci
Inghetata de nuci Imprimare Email
Scris de DrMan   

Inghetata asta este absolut divina! Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava, aici. In reteta este trecut la ingrediente lichiorul de nuci verzi, insa autoarea spune ca el ar putea fi inlocuit cu un sirop, in cazul nostru ar putea fi sirop de agave, in care sa puneti putina esenta de migdale. Insa, pentru ca nucile din curtea mea erau inca verzi, desi cam marisoare, am decis sa-mi fac nucata( reteta de lichior de nuci verzi), ca sa prepar inghetata ca la carte.

Ingredientele presupun ca ar fi pentru 2 portii. Eu va saftuiesc sa faceti portie dubla, inghetata asta este delicioasa si va garantez ca veti ajunge sa va certati pe ea :))

Ingrediente:

80 g nuci

2 linguri rase fructoza

80 g miere

3 galbenusuri

40 ml lichior de nuci

300 ml smantana pentru frisca

un praf de sare

Pentru inceput, preparati barotul de nuci caramelizate: prajiti cu atentie nucile, la foc mediu spre mic. Apoi le puneti intr-un prosop curat de bucatarie, le strangeti ca intr-o pungulita si frecati intre palme "pungulita, ca sa se indeparteze coaja samburilor de nuca( prin frecare). Puneti nucile inapoi in tigaie, le presarati cu o lingura rasa de fructoza si le lasati pe foc mic pana simtiti miros de caramel( nu ardeti foarte tare fructoza, ca sa nu capete un gust amar). Le rasturnati pe o folie de aluminiu si le lasati sa se raceasca. Apoi, le dati prin blender, nu foarte marunt( dar nici prea amre, ca sa se difuzeze aroma lor cu usurinta, in inghetata).

Puneti pe bain marin cele 3 galbenusuri cu un praf de sare,1 lingura rasa de fructoza si mierea. Le bateti cu telul pana devin spumoase( circa 3-4 minute), apoi le puneti intr-o tava( craticioara) cu apa si cuburi de gheata. Trebuie sa le raciti foarte bine, batand usor cu telul. insa mare atentie sa nu va intre apa in compozitie! Adaugati acum lichiorul de nuci si, la sfarsit, nucile caramelizate.

Separat, bateti frisca spuma. Apoi adaugati peste compozitia cu galbenusuri frisca batuta, in 3 transe, amestecand cu telul cu miscari usoare verticale( pentru a ramane compozitia aerata). Puneti in masina de inghetata. Sau, le puneti in congelator, dar amestecati in compozitia o data la 20 minute, pentru a ramane cremoasa, ca sa impiedicati formarea acelor de gheata,

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions