Acasă Reţete Deserturi Inghetata cremoasa de ciocolata - reteta corecta
Inghetata cremoasa de ciocolata - reteta corecta Imprimare Email
Scris de DrMan   

Datorita unei erori de pe site, pe care deocamdata nu o putem corecta, a trebuit reluata editarea retetei de inghetata de ciocolata...

Reteta este preluata de pe Savori Urbane, de aici. Insa, am operat modificarile necesare pentru a o face sa fie dietetica. In plus, eu am marit cantitatea de lapte necesar pentru a omogeniza cacaoa, cu 100 ml nu am reusit(

probabil pentru ca folosesc o cacao alcalina olandeza, de foarte buna calitate).

Ingrediente:

2 galbenusuri

1 ou intreg

150 ml lapte

100 g fructoza - sau amestec de 60 g fructoza cu 40 g xilitol

80 g ciocolata peste 70% cacao

50 g cacao

300 ml frisca minim 33% grasime

inca 30-40 g ciocolata tocata marunt(facultativ)

Topiti ciocolata pe aburi. Diluati cacaoa adaugand treptat laptele, apoi treceti printr-o sita pentru a nu avea cocoloase. Puneti intr-un vas oul, galbenusurile si fructoza si bateti cu telul pe baie de aburi circa 2 minute. Adaugati cacaoa diluata in lapte si mai bateti pe baie de aburi inca 4 minute. Luati de pe foc, lasati circa 5 minute sa se tempereze, apoi adaugati ciocolata topita.

Lasati acest amestec sa se raceasca, apoi il acoperiti cu folie si dati la frigider pentru 2 ore.

Dupa aceste timp, bateti frisca spuma. Adaugati treptat frisca batuta in amestecul cu ciocolata, amestecand usor cu o paltea pentru omogenizare, cu atentie ca amestecul sa ramana pufos.

Puneti in masina de inghetata sau dati direct la congelator( in acest ultim caz, amestecati din jumatate in jumatate de ora, pana la inghetare).

In ambele cazuri, cand inghetata e gata, adaugati ciocolata tocata sub forma de fulgi( e facultativ acest pas).

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions