Acasă Reţete Deserturi Negresa cu mascarpone si cocos
Negresa cu mascarpone si cocos Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta a fost preluata si adaptata de pe blogul lui Chef Nicolaie Tomescu (gasiti reteta originala aici).

Poate un pic mai migaloasa decat o negresa clasica, dar eu spun ca merita efortul. Chef Tomescu recomanda tava rotunda cu diametrul 24-26 cm. Eu am copt-o in tava cu diametrul de 26 cm si as proceda la fel si data viitoare - consider ca e mai ok aspectul de tarta, la dimensiune mai mica a tavii cred ca ar iesi un pic prea inalta, cam ca un tort....

Ingrediente pentru bilutele de cocos:

300 g branza de vaci grasa

1-2 galbenusuri (cu un galbenus, bilele vor iesi sfaramicioase, alegeti Dvs consistenta)

60 g nuca de cocos

10 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

50 g fructoza

Amestecati toate ingredientele. Modelati cca 20 bilute si le puneti la rece.

Ingrediente pentru pandispan:

250 g unt 82% grasime

230 g fructoza

1 lingurita extract de vanilie

50 g cacao de buna calitate

5 linguri de apa (50 ml)

4 oua

200 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

10 g praf de copt (1 plic)

1 varf de cutit sare

Puneti intr un vas fructoza, apa, untul, sarea, vanilia si cacaoa cernuta. Asezati vasul la foc mic si amestecati pana se topesc si omogenizeaza toate. Trageti de pe foc si lasati sa ajunga la o temperatura usor calduta.

Amestecati intr un vas premixul cu praful de copt.

Cand "ciocolata" e calduta, puneti deoparte 4 linguri. Apoi, adaugati in vasul mare ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare pana la incorporare. Adaugati apoi premixul si mixati pentru omogenizare.

Tapetati cu hartie tava pentru copt. Turnati cca o treime din aluat, asezati bilutele de cocos, apoi turnati si restul aluatului.

Introduceti tava in cuptorul incins la 175 grade pentru 30-maxim 35 minute. Faceti la 28 minute testul cu scobitoarea - nu trebuie sa uscati prea mult blatul.

Rasturnati prajitura pe un gratar si lasati sa se raceasca foarte bine.

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

250 g mascarpone

170 g ciocolata alba dietetica

200 g smantana pentru frisca 32-35% grasime

5 g gelatina

25 ml apa rece

Puneti gelatina la hidratat in apa.

Incingeti intr o craticioara smantana, apoi adaugati ciocolata rupta bucatele (eu am folosit banuti de ciocolata alba dietetica) si amestecati pana se topeste ciocolata. Lasati apoi sa se raceasca si o bagati o ora la frigider.

Dupa racirea ciocolatei, o puneti intr-un vas impreuna cu mascasponele si le mixati impreuna pana obtineti o crema aerata, pufoasa. Nu trebuie sa fie o crema foarte ferma, nu insistati cu mixerul.

Topiti gelatina hidratata si o turnati in fir subtire, mixand crema in continuare - acum puteti mixa pana devine ferma.

Acoperiti negresa cu crema de ciocolata si mascarpone, apoi turnati peste ea cele 4 linguri de sos de ciocolata pastrate dupa prepararea pandispanului.

Ornati cu fructe, scalii de cocos, de ciocolata etc.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions