Acasă Reţete Deserturi Prajitura regala cu ciocolata si zmeura
Prajitura regala cu ciocolata si zmeura Imprimare Email
Scris de DrMan   

O prajitura fina si frageda, de se topeste in gura. O combinatie delicioasa, ciocolata si zmeura. O prajitura pe care o veti putea numi cu usurinta tort festiv. Reteta este conceputa de Chef Nicolaie Tomescu, am preluat-o si am operat inlocuirile necesare pentru a fi dietetica. O gasiti in format original pe blogul Chef Nicolaie Tomescu.

Cantitatile sunt pentru o tava de 25X35 cm.

Ingrediente pentru blat:

120 g unt plus pentru uns tăvile
125 g fructoza
1 linguriță extract de vanilie
Un praf de sare
2 ouă medii
110 g amestec pentru patiserie ”Dr. Man - slabesti mancand”
35 g cacao de bună calitate
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
130g iaurt grecesc cu 10% grăsime
60 ml apă fierbinte

Amestecati ingredientele uscate - premixul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Mixati untul la temperatura camerei cu fructoza, sare si vanilie, spuma, apoi adaugati ouale, unul cate unul. Adaugati iaurtul si mai mixati 2-3 secunde. Adaugati ingredientele uscate si amestecati cu o paleta pentru patiserie, cat sa se omogenizeze (nu insistati prea mult), apoi adaugati apa fierbinte, amestecand energic.

Coaceti la 180 grade timp de 15-18 minute (faceti testul cu scobitoarea la 15 minute, cand iese uscata - scoateti din cuptor. Nu lasati tava prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce blatul, el trebuie sa ramana pufos).

Scoateti blatul pe un grilaj, ca sa se raceasca. 

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

200 g ciocolată neagră cu 70% cacao cu inlocuitor natural de zahar
250 g smântână dulce pentru frișcă cu 35% grăsime (eu am pus 275 g)

Infierbantati smantana, o adaugati peste ciocolata maruntita si o lasati timp de 30 secunde. Apoi omogenizati ca sa se topeasca toata ciocolata si dati la frigider pentru o ora. O bateti spuma cu mixerul inainte de asamblarea prajiturii. Atentie - o bateti fix pana in momentul in care a devenit spumoasa, nu mai mult pentru ca se va intari.

Ingrediente pentru crema cu zmeura:

150 g unt cu minim 82% grăsime, la temperatura camerei
200 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
120 g fructoza pudră( fructoza data prin rasnita de cafea)
350 g zmeură proaspătă sau congelată, plus cateva boabe zmeura pentru decor
110 g fructoza
Zeama de la o lămâie (eu am pus zeama de la jumatate de lamaie)

Puneti la fiert zmeura cu cele 110 g fructoza si zeama de lamaie si fierbeti 15-20 minute pana prinde siropul consistenta. Strecurati intr-o sita rezultatul, trebuie sa va iasa cca 50-70 ml sirop gros.

Bateti spuma untul cu fructoza pudra, adaugati siropul si mixati pentru incorporare. Apoi adaugati crema de branza treptat, cate o lingura. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, altfel crema se va taia.

Daca se taie crema, nu va alarmati (si mie mi s-a intamplat prima data), o reparati usor: puneti vasul pe bainmarin amestecand cu un tel cu miscari circulare, in maxim 1 minut devine din nou catifelata. Luati vasul si il lasati la frigider sa se intareasca crema, apoi o puteti utiliza.

Asamblare: taiati blatul in doua, pe latime (ca sa va iasa un tortulet de lungimea tavii). Ungeti o foaie cu gemul de zmeura din sita si adaugati peste ea toata crema de ciocolata. Ungeti si a doua foaie cu gem de zmeura si o puneti cu partea unsa peste crema de ciocolata. Ungeti toata prajitura cu gem de zmeura, apoi o acoperiti cu crema de zmeura, in strat gros. Ornati cu fasiute de ciocolata, zmeura proaspata etc.

 
Copyright © 2020 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions