Acasă Reţete Deserturi Fursecuri cu tahini si ciocolata (Mazilique)
Fursecuri cu tahini si ciocolata (Mazilique) Imprimare Email
Scris de DrMan   

Aceste fursecuri sunt realmente senzationale, ca mai toate retetele preluate de la Mazilique. Reteta a fost preluata si adaptata de aici.

Le-am tavalit prin susan, prin susan amestecat cu seminte de fenicul, Mazilique le-a dat printr-un amestec de susan alb si negru. O parte le-am presarat cu fulgi de sare. Varianta susan amestecat cu seminte de fenicul si

presarate cat sunt calde cu fulgi de sare e cea mai grozava!!!

Se coc in 2 transe, ele se latesc la copt, asa ca trebuie sa lasati spatiu intre ele. Am impartit compozitia in doua, o parte am copt-o, restul am pus la congelator, ca sa le coc altadata.

Ingrediente pentru cca 18 bucati

120 g unt 82% grasime

110 g tahini (cumparat sau facut in casa)

160 g fructoza

1 ou

1 galbenus de ou

1 lingurita extract de vanilie

150 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

0,5 lingurita praf de copt

0,5 lingurita sare

150 g ciocolata neagra dietetica taiata cubulete (eu am pus 130 g si este suficient, parerea mea)

fulgi de sare Maldon (eu am cumparat de pe net fulgi de sare, nu neaparat Maldon, sunt mai scumpi)

Mixati intr-un castron untul, sosul tahini, fructoza si vanilia. Cand a devenit mai spumos, adaugati oul si galbenusul si mai mixati 1 minut. Amestecati intr-un castron premixul cu bicarbonatul, praful de copt si sarea, le amestecati cu un tel, ca sa se afaneze putin, apoi le puneti in compozitia cu unt si mixati 1-2 minute.

Adaugati ciocolata si amestecati cu o paleta pentru patiserie. Dati la frigider pentru o ora.

Cand a trecut timpul, faceti bile de marimea unui ou micut (minge de tenis), le dati prin susan, susan alb amestecat cu susan negru, susan amestecat cu seminte de fenicul etc si le puneti in tava, pe hartie de copt, fara sa le aplatizati.

Dati la 190 grade Celsius, timp de 15 minute. Dupa acest timp, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca in tava. Pentru amatorii combinatiilor dulce-sarat, se presara cu fulgi de sare cat sunt calde.

Pofta buna!

 
Copyright © 2020 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions