Acasă Reţete Deserturi Prajitura Cleopatra (Adygio Kitchen)
Prajitura Cleopatra (Adygio Kitchen) Imprimare Email
Scris de DrMan   

Prajitura Cleopatra este supranumita regina prajiturilor cu ciocolata si va asigur ca isi merita renumele. E cea mai buna prajitura cu ciocolata pe care am mancat.o vreodata, depaseste amandina care era preferata mea pana la acest moment....

Reteta este preluata si adaptata de aici, intrati pe link ca sa urmariti si clipul video cu prepararea. Adygio (autoarea) explica intotdeauna foarte bine pasii unei retete.

 

Eu am facut portie mai mica, pentru o tava de 18x23 cm. Daca doriti portie mai mare, adaptati reteta, e simplu:

impartiti toate cantitatile la 2, veti obtine cantitatea din fiecare ingredient alocata unui ou, apoi inmultiti cu 3 sau 4 - in functie de cate oua veti folosi la tava utilizata.

Ingrediente si preparare blat ness:

2 oua

70 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

50 g fructoza

20 ml ulei

20 ml apa fierbinte

2 lingurite ness

1 lingurita rasa praf de copt

un praf de sare

Amestecati intr-un vas premixul cu praful de copt. Bateti ouale intregi cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugati in doua transe fructoza, mixand pana obtineti un volum mult mai mare. Adaugati acum uleiul putin cate putin, mixand continuu. Apoi adaugati nesul dizolvat in apa fierbinte, tot ca uleiul, cate putin, mixand continuu. Opriti mixerul, adaugati premixul si amestecati usor cu o paleta. Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, miscati putin tava, ca sa se aseze bine pandispanul, apoi bateti tava de masa de 2-3 ori (vedeti in linkul retetei originale cum face Adygio, spuneam ca are si un video cu prepararea prajiturii).

Coaceti la 165 grade Celsius, circa 20 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Ingrediente si preparare blat biscuite:

120 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

20 g cacao

80 g untr 82% grasime

1/4 lingurita praf de copt

2-3 linguri de apa

un praf de sare

Puneti in robot premixul, untul foarte rece taiat cubulete, un praf de sare si mixati in 3-4 pulsuri, pana vedeti ca se formeaza firimituri. Rasturnati intr-un vas, puneti 2 linguri de apa foarte rece si incercati sa adunati totul intr.un aluat. Nu framantati, trebuie sa lucrati repede. Daca mai este nevoie, adaugati inca o lingura de apa rece. Important este sa reusiti sa formati un aluat cat mai rapid, fara sa.l framantati. Puneti.l la frigider pentru 30 minute.

Il intindeti apoi pe o hartie de copt de marimea tavii in care ati copt si celelalte 2 blaturi, il intepati cu furculita si il dati la 170 grade Celsius pentru circa 20 minute.

Ingrediente si preparare blat cacao:

2 oua

20 g cacao

50 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

40 ml apa fierbinte

50 g fructoza

20 ml ulei

1 lingurita praf de copt

vanilie

un praf de sare

Amestecati intr-un vas premixul cu praful de copt. Bateti ouale intregi cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugati in doua transe fructoza, vanilia, mixand pana obtineti un volum mult mai mare. Adaugati acum uleiul putin cate putin, mixand continuu. Apoi adaugati cacaoa dizolvata in apa fierbinte, tot ca uleiul, cate putin, mixand continuu. Opriti mixerul, adaugati premixul si amestecati usor cu o paleta. Puneti in tava tapetata cu hartie de copt, miscati putin tava, ca sa se aseze bine pandispanul, apoi bateti tava de masa de 2-3 ori (vedeti in linkul retetei originale cum face Adygio, spuneam ca are si un video cu prepararea prajiturii).

Coaceti la 165 grade Celsius, circa 20 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Ingrediente si preparare crema:

140 g unt 82% grasime

140 g ciocolata dietetica amaruie

180 g mascarpone

80 g fructoza

20 g cacao

vanilie

Topiti ciocolata pe bain marin si lasati.o sa ajunga la temperatura camerei. Mixati mascarponele cu fructoza, mixati si untul. Amestecati cele 2 compozitii si mixati putin, apoi adaugati ciocolata si mixati ca sa se incorporeze. Nu va speriati daca vi se taie compozitia cand uniti untul cu branza mascarpone, crema isi revine cand adaugam ciocolata. Adygio face altfel, intrati in link sa vedeti tehnica ei. Apoi adaugati cacaoa si mixati putin la viteza mica, ca sa o incorporati.

Asamblare: faceti 200 ml lapte cu cacao, indulcit cu fructoza; puneti baza blatul cu cacao, il udati cu cacaoa pregatita (cu o pensula), puneti o treime de crema; puneti apoi blatul biscuite, il udati cu cacaoa, puneti alta treime de crema; puneti blatul cu ness, il udati cu cacao si puneti restul de crema (puteti sa folositi un pos ca sa spritati crema sub diverse modele). Pont: puneti intotdeauna blaturile cu fata in jos cand asamblati o prajitura - se vor insiropa mai bine si se vor aseza mai frumos.

Este mult mai buna a doua zi, dupa ce s-au inmuiat bine toate blaturile. Daca tineti prajitura la frigider, o scoateti cu circa 20 minute inainte de a o servi (in frigider se intareste foarte tare). In plus, pentru a favoriza inmuierea blaturilor, tineti prajitura la rece, dar nu in frigider, circa 5-6 ore.

Pofta buna! 

 
Copyright © 2020 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions