Acasă Reţete Deserturi Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci Imprimare Email
Scris de DrMan   

Imi plac teribil papanasii, insa mult timp nu am stiut sa-i prepar....nu.mi ieseau nicicum. Am gasit astazi reteta Jamilei si m-am aventurat inca o data. Au iesit minunati! Gasiti reteta originala cu video aici, eu am adaptat aceasta reteta ca sa fie dietetica si am facut jumatate de portie, din care mi-au iesit 4 bucati frumusele.

Cateva observatii importante, de care depinde reusita papanasilor:

- branza de vaci trebuie sa fie GRASA, nu slaba, nu dietetica

- branza de vaci trebuie sa fie FOARTE BINE SCURSA de zer! Eu am lasat-o vreo 2 ore intr-o sita, parea cam apoasa...

- Jamila spune in videoclip ca trebuie prajiti la temperatura medie; plita mea cu inductie imi arata temperatura medie 160 grade C, insa la aceasta temperatura mi s-au ars in exterior si au ramas cruzi in interior; abia la 120 grade Celsius, adica o temperatura mai degraba mica, medie spre mica, mi-au iesit perfecti. Cand ii puneti in baia de ulei cum va puteti da seama ca e potrivita temperatura - abia la vreo 30-40 secunde incep sa devina foarte usor aurii, nu capata culoare la scurt timp dupa ce i-ati pus in vasul pentru prajire....

Ingrediente pentru 4 bucati:

250 g branza de vaci grasa

125 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

1 ou

1/4 lingurita sare

1 lingura fructoza

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

coaja de lamaie, vanilie

1 cescuta smantana fermentata

1 cescuta dulceata de afine, de visine, de fructe de padure

Amestecati branza cu oul, sarea, fructoza, bicarbonatul. Puneti tot acum aromele (eu am pus vanilie si coaja rasa de lamaie).

Adaugati jumatate de premix, amestecati usor cu lingura, adaugati apoi restul de premix si framantati rapid cu mana. Nu se framanta mult, doar cat sa faceti o bila de aluat. Este un aluat lipicios, asa trebuie sa fie.

Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute. Il rasturnati apoi pe masa, il impartiti in 4 bucati; din fiecare bucata rupeti o bucatica pentru bila de pe papanas, apoi faceti bila mare, o aplatizati, ii dati forma de papanas. Lucrati cu mainile bine infainate. Uitati-va in linkul cu reteta originala, pe care vi l-am pus mai sus, ca sa vedeti cum procedeaza Jamila.

Ii prajiti in baie de ulei la foc mediu mic, timp de 4-5 minute, de fapt pana capata culoare maroniu-aurie, intorcand papanasul de pe o parte pe alta cu grija.

Se servesc cu smantana si dulceata de afine (merg si cu alt tip de dulceata).

Pofta buna!

 
Copyright © 2020 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions