Acasă Reţete Deserturi Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci Imprimare Email
Scris de DrMan   

Imi plac teribil papanasii, insa mult timp nu am stiut sa-i prepar....nu.mi ieseau nicicum. Am gasit astazi reteta Jamilei si m-am aventurat inca o data. Au iesit minunati! Gasiti reteta originala cu video aici, eu am adaptat aceasta reteta ca sa fie dietetica si am facut jumatate de portie, din care mi-au iesit 4 bucati frumusele.

Cateva observatii importante, de care depinde reusita papanasilor:

- branza de vaci trebuie sa fie GRASA, nu slaba, nu dietetica

- branza de vaci trebuie sa fie FOARTE BINE SCURSA de zer! Eu am lasat-o vreo 2 ore intr-o sita, parea cam apoasa...

- Jamila spune in videoclip ca trebuie prajiti la temperatura medie; plita cu inductie imi arata temperatura medie 160 grade C, insa la aceasta temperatura mi s-au ars in exterior si au ramas cruzi in interior; abia la 120 grade Celsius, adica o temperatura mai degraba mica, medie spre mica, mi-au iesit perfecti. Cand ii puneti in baia de ulei cum va puteti da seama ca e potrivita temperatura - abia la vreo 30-40 secunde incep sa devina foarte usor aurii, nu capata culoare la scurt timp dupa ce i-ati pus in vasul pentru prajire....Pe plita electrica ii prajesc pe un ochi mic din spate, la nivelul 7- pot scadea la 6,5 daca vad ca prind culoare mai repede de 30 secunde.

- sunt autori care recomanda ca, dupa ce ati terminat toti papanasii, sa-i bagati in cuptorul incins la 180 grade pt 7-8 minute, pentru a evita sa ramana cruzi in interior. Nu am incercat asa, mie mi-a fost suficient semnul cu rumenirea - daca temperatura e buna, incep sa devina aurii abia dupa 30-40 secunde, nu mai repede!

- cand modelez papanasii, pastrez 1-2 bucatele foarte mici de aluat ca sa le arunc in baia de ulei, pentru a verifica daca uleiul s-a incins.

Ingrediente pentru 4 bucati:

250 g branza de vaci grasa

150 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

1 ou

1/4 lingurita sare

1 lingura fructoza sau zahar de mesteacan

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

coaja de lamaie, vanilie

1 cescuta smantana fermentata

1 cescuta dulceata de afine, de visine, de fructe de padure

Amestecati branza cu oul, sarea, fructoza, bicarbonatul. Puneti tot acum aromele (eu am pus vanilie si coaja rasa de lamaie).

Adaugati jumatate de premix, amestecati usor cu lingura, adaugati apoi restul de premix si framantati rapid cu mana. Nu se framanta mult, doar cat sa faceti o bila de aluat. Este un aluat lipicios, asa trebuie sa fie.

Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute. Il rasturnati apoi pe masa tapetata cu premix, faceti un rulou si il impartiti in 4 bucati. Fiecare bucata o faceti bila, o aplatizati si o decupati in mijloc cu unealta de scos mijlocul ananasului( dati prin faina dispozitivul, inainte de a decupa o bila mica din bila mare). Mie asa mi s-a parut cel mai simplu sa-i modelez, dar puteti intra pe link ca sa vedeti cum ii modeleaza si Jamila.

Ii prajiti in baie de ulei la foc mediu mic, timp de 4-5 minute, de fapt pana capata culoare maroniu-aurie, intorcand papanasul de pe o parte pe alta cu grija.

Se servesc cu smantana si dulceata de afine (merg si cu alt tip de dulceata, de exemplu de visine).

Pofta buna!

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions