Acasă Reţete Deserturi Cheesecake cu fructe de padure

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Cheesecake cu fructe de padure Imprimare Email
Scris de DrMan   

E o reteta fabuloasa, nu doar delicioasa, dar si foarte usor de facut.

Poate fi preparat cu orice tip de fructe, cu mango, cu visine etc etc. Cantitatile sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 18 cm.

Ingrediente:

200 g de pesmet dulce (din briose uscate si macinate sau din biscuiti cu unt, gasiti retele daca accesati linkurile)

100 g unt topit

2 linguri de lapte sau chiar apa

Amestecati pesmetul cu untul topit si laptele (sau apa), apoi puneti in tava si tapetati forma cu un strat de circa 0,5 cm (va ajutati de un pahar ca sa tasati pemetul, sa se aseze bine in forma). Dati la frigider pana faceti crema.

Intre timp, puneti o tava mare sau un vas mai lat in cuptor, puneti apa in el si incalziti cuptorul la 170 grade Celsius.

Crema:

200 g branza de vaci grasa

400 g crema de branza

100 g fructoza

3 oua mici, medii

vanilie sau coaja de citrice

Puneti toate ingredientele intr-un vas si mixati spuma.

Imbracati partea inferioara a formei in staniol. Pentru ca cheesecake-ul se va coace in bain marin si trebuie sa evitatisa patrunda apa din tava in prajitura.

Turnati compozitia cu branza in forma si dati la 170 grade, in tava cu apa, se coace circa 50-60 minute. Suprafata prajiturii trebuie sa fie ferma, insa mijlocul trebuie sa tremure putin cand miscati forma cu mana.

Dupa ce s-a copt, scoateti forma din cuptor, o lasatri sa se raceasca si apoi o bagati la frigider pentru circa 3-4 ore.

Glazura de fructe:

200 g fructe diverse, proaspetet sau congelate

50 g fructoza

1 sfert lingurita faina de konjac (un varf de cutit) dizolvata cu 3 lingurite apa.

Puneti fructele cu fructoza si 2 linguri de apa la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca usor ( a ajuns la punctul de fierbere), puneti faina de konjac dizolvata si mai fierbeti la foc mic 2-4 minute.

Fructele se pun peste cheesecake inainte de servire.

Pofta buna!

 

 

 

 
Copyright © 2019 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions