Cheesecake cu fructe de padure |
![]() |
![]() |
Scris de DrMan |
E o reteta fabuloasa, nu doar delicioasa, dar si foarte usor de facut. Poate fi preparat cu orice tip de fructe, cu mango, cu visine etc etc. Cantitatile sunt pentru o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Ingrediente: 400 g de pesmet dulce (din briose uscate si macinate sau din biscuiti cu unt, gasiti retele daca accesati linkurile) 200 g unt 65% grasime, topit 2 linguri de lapte sau chiar apa( doar daca folositi biscuiti facuti din premixul "Dr. Man - slabesti mancand" Amestecati pesmetul cu untul topit si laptele (sau apa), apoi puneti in tava si tapetati forma cu un strat de circa 0,5 cm (va ajutati de un pahar ca sa tasati pemetul, sa se aseze bine in forma). Dati la frigider pana faceti crema. Inainte de coacere, incalziti cuptorul la 150 grade Celsius. Crema: 300 g branza de vaci grasa 600 g crema de branza sau 900 g crema de branza si nu mai folositi branza de vaci 200 g fructoza sau combinatie 120 g fructoza cu 60 g zahar de mesteacan 5 oua mici sau 4 oua medii vanilie sau coaja de citrice Puneti toate ingredientele intr-un vas si mixati spuma. Turnati compozitia cu branza in froma si dati la 150 grade, caldura de sus-jos, fara ventilatie, pe primul nivel de jos. Se coace circa 60-70 minute. Nu trebuie rascoapta, semnul ca e perfecta: mijlocul trebuie sa faca valuri( sa trenure ca o piftie), dar marginile sa fie ferme cand puneti degetul. Se lasa la racit cca 2 ore in cuptor, cu usa la cuptor intredeschisa. Apoi este pusa la rece, dar nu in frigider. O tineti in zona cea mai rece din bucatarie, preferabil sa aveti un platou de servire cu capac de sticla. O puteti tine asa 2-3 zile. Dupa ce s-a copt, scoateti forma din cuptor, o lasatri sa se raceasca si apoi o bagati la frigider pentru circa 3-4 ore. Glazura de fructe: 300-400 g fructe diverse, proaspetet sau congelate 70 g fructoza 1,5 lingurita gelatina inmuiata in 2 linguri de apa Puneti fructele cu fructoza si le lasati sa isi lase zeama. Apoi le puneti la fiert la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca usor ( a ajuns la punctul de fierbere), luati-le d epe foc si lasati-le sa se raceasca putin. Apoi adaugati gelatina inmuiata. Daca ati lasat marginea de aluat un pic mai inalta decat compozitia, puteti sa puneti fructele caldute peste prajitura. Daca Nu, asteptati sa se raceasca putin, sa devina cam ca o smantana groasa. Fructele se pun peste cheesecake inainte de servire. Pofta buna! |