Acasă Reţete Deserturi Briose cu portocale
Briose cu portocale Imprimare Email
Scris de DrMan   

O reteta foarte simpla si rapida, cu un rezultat minunat - briosele sunt parfumate cu aroma portocalelor.

Reteta are 2 pasi: prepararea brioselor si apoi prepararea toppingului pentru ornat. Sunt la fel de bune atat simple, cat si cu crema spritata pe deasupra.

Va ies 12 briose.

Ingrediente briose:

2 oua

170 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

100 g fructoza

60 ml ulei

coaja rasa de la o portocala

sucul de la o portocala - 80 ml

0,5 lingurita bicarbonat de sodiu

sare

Amestecati premixul cu bicarbonatul. Bateti ouale intregi cu un praf de sare, adaugati fructoza, bateti in continuare. Adaugati apoi uleiul in fir subtire in timp ce mixati. Agaugati premixul si sucul de la portocala, coaja rasa si mixati. 

Coaceti la 170 grade circa 17-20 minute (cand prind o usoara culoare aurie, practic sunt gata; puteti atunci sa faceti testul cu scobitoarea). In forme puneti compozitie cam pana la jumatate, ele cresc mult la coacere.

Ingrediente bezea elvetiana (pentru topping):

3 albusuri

60 g fructoza

180 g unt 82% grasime

un praf sare

coaja rasa de portocala

Taiati untul cubulete si il lasati la temperatura camerei cam cu un sfert de ora inainte de a va apuca de bezea. Nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, dar nu e bine sa fie nici rece de la frigider, cand va veni momentul sa-l incorporam in bezea.

Puneti albusurile intr-un vas bine degresat, adaugati un praf de sare si fructoza. Apoi le bateti cu telul pe bain marin pana compozitia ajunge la 70 grade Celsius. Daca nu aveti termometru: circa 5 minute. Din pacate nu puteti face proba cu verificarea daca s-au topit cristalele de fructoza, asa cum se face la acest tip de bezea cand e preparata cu zahar, deoarece fructoza se topeste foarte repede. Cel mai sigur este sa le bateti 4 - 5 minute, dupa 4 minute verificati cu degetele - daca e fierbinte, luati de pe foc.

Dupa ce ati luat de pe foc, bagati mixerul in albusuri si bateti circa 10 minute, pana s-a racit albusurl si vasul in care este pus. Acum incepeti sa puneti untul, cate un cubulet. Nu puneti urmatorul cub, pana nu s-a incorporat cubuletul anterior. 

Sa nu va speriati: la un moment dat crema se va inmuia, apoi chiar va capata un aspect de taiat. Am patit-o si eu, chiar m-am speriat :))) Inteleg din tot ce am studiat pe internet ca e firesc. Asa a si fost, dupa un timp crema a devenit ferma si foarte fina. 

La final am pus si coaja rasa de portocala.

Am ornat fiecare briosa cu posul si le-am presarat cu coaja de portocala.

repet - briosele sunt foarte bune si fara acest topping.

Pofta buna!

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions