Acasă Reţete Deserturi Prajitura Pina Colada

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prajitura Pina Colada Imprimare Email
Scris de DrMan   

Asa cum ii spune si numele, e o prajiturica cu aroma de pina colada - rom, ananas si cocos. Un deliciu rafinat, pufos. E o inventie a cumnatei mele, Carmen si chiar a iesit o minunatie de prajiturica :))

Cantitatile sunt pentru o tava de 21x31 cm.

Blat:

6 oua

5 linguri fructoza (100 g)

6 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man" (75 g)

3 linguri vin alb (facultativ)

Coaceti pe o tava aciperita cu hartie de copt, la 170 grade Clesius, circa 25 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Crema de ananas:

250 g anans din conserva, facut piure cu blenderul vertical

200 ml smantana pt frisca, 32-35% grasime

40 g fructoza

250 g mascarpone

4 foi gelatina

rom sau esenta de rom

Crema de cocos:

200 ml lapte de cocos

100 g mascarpone

80 g fructoza

200 ml smantana pentru frisca 32-35% grasime

4 foi gelatina

Sirop:

400 ml apa

2 linguri fructoza

sucul din conserva de ananas

putin rom sau esenta de rom

Fierbeti apa cu fructoza 20 minute, la sfarsit adaugati sucul de ananas si mai fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca.

Preparare crema ananas: bateti frisca; bateti mascarpone cu fructoza. apoi amestecati mascarpone cu frisca, cu o spatula; inmuiati foile de gelatina in apa circa 15 minute; stoarceti apoi foile de gelatina, le adaugati in piureul de ananas si puneti pe bain marin sa se topeasca gelatina; luati de pe foc, puneti 2 linguri de amestec frisca+mascarpone in piure, amestecati cu un tel; apoi turnati piureul peste amestecul de mascarpone si frisca, amestecati cu un tel sau cu o spatula.

Preparare crema cocos: este la fel ca la crema de ananas, doar ca gelatina o topiti in laptele d ecocos pe bain marin.

Taiati blatul in 3 foi. Insiropati prima foaie, puneti crema de ananas (o lasati putin sa se mai inchege gelatina, sau o puneti imediat, daca asamblati prajitura in forma); insiropati a doua foie, puneti crema cocos (pastrati putin pentru ornat, 2 linguri rase); puneti a treia foaie, insiropati, ungeti cu crema de cocos pastrata si presarati fulgi de cocos.

Pofta buna!

 
Copyright © 2018 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions