Prajitura Pina Colada |
Scris de DrMan |
Asa cum ii spune si numele, e o prajiturica cu aroma de pina colada - rom, ananas si cocos. Un deliciu rafinat, pufos. E o inventie a cumnatei mele, Carmen si chiar a iesit o minunatie de prajiturica :)) Cantitatile sunt pentru o tava de 21x31 cm. Blat: 6 oua 5 linguri fructoza (100 g) 6 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man" (75 g) 3 linguri vin alb (facultativ) Coaceti pe o tava aciperita cu hartie de copt, la 170 grade Clesius, circa 25 minute (faceti testul cu scobitoarea). Crema de ananas: 250 g anans din conserva, facut piure cu blenderul vertical 200 ml smantana pt frisca, 32-35% grasime 40 g fructoza 250 g mascarpone 4 foi gelatina rom sau esenta de rom Crema de cocos: 200 ml lapte de cocos 100 g mascarpone 80 g fructoza 200 ml smantana pentru frisca 32-35% grasime 4 foi gelatina Sirop: 400 ml apa 2 linguri fructoza sucul din conserva de ananas putin rom sau esenta de rom Fierbeti apa cu fructoza 20 minute, la sfarsit adaugati sucul de ananas si mai fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca. Preparare crema ananas: bateti frisca; bateti mascarpone cu fructoza. apoi amestecati mascarpone cu frisca, cu o spatula; inmuiati foile de gelatina in apa circa 15 minute; stoarceti apoi foile de gelatina, le adaugati in piureul de ananas si puneti pe bain marin sa se topeasca gelatina; luati de pe foc, puneti 2 linguri de amestec frisca+mascarpone in piure, amestecati cu un tel; apoi turnati piureul peste amestecul de mascarpone si frisca, amestecati cu un tel sau cu o spatula. Preparare crema cocos: este la fel ca la crema de ananas, doar ca gelatina o topiti in laptele d ecocos pe bain marin. Taiati blatul in 3 foi. Insiropati prima foaie, puneti crema de ananas (o lasati putin sa se mai inchege gelatina, sau o puneti imediat, daca asamblati prajitura in forma); insiropati a doua foie, puneti crema cocos (pastrati putin pentru ornat, 2 linguri rase); puneti a treia foaie, insiropati, ungeti cu crema de cocos pastrata si presarati fulgi de cocos. Pofta buna! |