Acasă Reţete Deserturi Prajitura Pina Colada
Prajitura Pina Colada Imprimare Email
Scris de DrMan   

Asa cum ii spune si numele, e o prajiturica cu aroma de pina colada - rom, ananas si cocos. Un deliciu rafinat, pufos. E o inventie a cumnatei mele, Carmen si chiar a iesit o minunatie de prajiturica :))

Cantitatile sunt pentru o tava de 21x31 cm.

Blat:

6 oua

5 linguri fructoza (100 g)

6 linguri premix pentru patiserie "Dr. Man" (75 g)

3 linguri vin alb (facultativ)

Coaceti pe o tava aciperita cu hartie de copt, la 170 grade Clesius, circa 25 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Crema de ananas:

250 g anans din conserva, facut piure cu blenderul vertical

200 ml smantana pt frisca, 32-35% grasime

40 g fructoza

250 g mascarpone

4 foi gelatina

rom sau esenta de rom

Crema de cocos:

200 ml lapte de cocos

100 g mascarpone

80 g fructoza

200 ml smantana pentru frisca 32-35% grasime

4 foi gelatina

Sirop:

400 ml apa

2 linguri fructoza

sucul din conserva de ananas

putin rom sau esenta de rom

Fierbeti apa cu fructoza 20 minute, la sfarsit adaugati sucul de ananas si mai fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca.

Preparare crema ananas: bateti frisca; bateti mascarpone cu fructoza. apoi amestecati mascarpone cu frisca, cu o spatula; inmuiati foile de gelatina in apa circa 15 minute; stoarceti apoi foile de gelatina, le adaugati in piureul de ananas si puneti pe bain marin sa se topeasca gelatina; luati de pe foc, puneti 2 linguri de amestec frisca+mascarpone in piure, amestecati cu un tel; apoi turnati piureul peste amestecul de mascarpone si frisca, amestecati cu un tel sau cu o spatula.

Preparare crema cocos: este la fel ca la crema de ananas, doar ca gelatina o topiti in laptele d ecocos pe bain marin.

Taiati blatul in 3 foi. Insiropati prima foaie, puneti crema de ananas (o lasati putin sa se mai inchege gelatina, sau o puneti imediat, daca asamblati prajitura in forma); insiropati a doua foie, puneti crema cocos (pastrati putin pentru ornat, 2 linguri rase); puneti a treia foaie, insiropati, ungeti cu crema de cocos pastrata si presarati fulgi de cocos.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions