Chec cu ciocolata si vin rosu |
Scris de DrMan |
Checul este un dulce foarte versatil, poate fi servit la mic dejun, dupa masa langa o cana de ceai sau poate fi pus in pachetelul pentru scoala al celor mici. Un chec se prepara foarte rapid, nu este o prajitura cu complexitate ridicata si se pastreaza proaspat mai multe zile. Checul cu vin rosu si ciocolata este delicios, are o consistenta usor umeda, e ciocolatos si aromat. Din inredientele prezentate am facut 2 checuri mai micute, eu le-am copt in forma de hartie (aveam in casa). Reteta am preluat-o si adaptat-o de aici, in link aveti si video cu tehnica prepararii. Ingrediente: 4 oua 100 g ciocolata amaruie rasa (eu ma dat-o prin robot) 250 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 235 ml vin rosu demisec 180 g fructoza 0,5-0,75 lingurita bicarbonat de sodiu (sau 1 plic praf de copt) 1 lingura cacao (am folosit 1 lingura cu varf de cacao) 135 g unt topit si racit la temperatura camerei 1 lingurita scortisoara( facultativ, in reteta originala este, mie mi-a placut mai mult fara) vanilie (eu am pus rom, mie imi place aroma de rom la prajiturile cu ciocolata) sare Amestecati premixul cu praful de copt (sau bicarbonatul), scortisoara, cacaoa. Bateti ouale intregi cu sarea. Adaugati fructoza si aroma folosita si mixati pana se albesc. Adaugati untul in 3-4 transe si mixati continuu. Apoi adaugati bicarbonatul, premixul si cacaoa, mixati. La final adaugati vinul, mixati. Coaceti la 170 grade Celsius circa 50 minute (faceti testul cu scobitoarea). Pofta buna! |